GTI NV

GTI http://www.gti.nl

GTI versterkt positie in België met overname Broux

Bunnik - GTI nv en NV De Nieuwe Weyer hebben overeenkomst bereikt inzake de overname van de aandelen van Broux te Bilzen (Genk, België). GTI financiert deze overname geheel uit eigen middelen. Vanaf 1 januari 2001 draagt Broux bij aan de winst van GTI.

Broux heeft een sterke positie opgebouwd in de levering van mechanische installaties, industriële pijpleidingen, brandbeveiliging, staalconstructies en installaties voor klimaatbeheersing (HVAC). De onderneming behaalde in 2000 een omzet van circa EUR 20 miljoen en heeft circa 80 medewerkers in dienst.

GTI en Broux werken in projectverband al sinds 1997 met elkaar samen in de vennootschap ASG (Automotive Services Genk) van waaruit multidisciplinaire projecten worden uitgevoerd voor Ford in Genk, Keulen en Southampton. In de regio Limburg is GTI via GTI Electro Thijs sterk vertegenwoordigd in elektrotechniek, instrumentatie en automatisering, maar minder in de werktuigbouwkundige en mechanische activiteiten. Met de overname van Broux ontstaat een optimale balans tussen die verschillende disciplines. Bovendien verkrijgt GTI de benodigde schaalgrootte om opdrachtgevers multidisciplinair te ondersteunen en indien dat gevraagd wordt, zoals bij Ford, internationaal te volgen.

Volgens ir. Toon Van Melkebeek, voorzitter van het directiecomité GTI België past de overname van Broux volledig in de ambitie van GTI om in België een vooraanstaande aanbieder te zijn van een totaalpakket aan technische diensten voor de utiliteit, industrie en infrastructuur. 'Met deze acquisitie zet GTI België een goede stap in het realiseren van haar doelstellingen om in 2004 een omzetniveau te bereiken van zo'n EUR 250 miljoen. De samenwerking tussen GTI en Broux verloopt al geruime tijd uitstekend, de beide culturen sluiten goed op elkaar aan en met Broux verkrijgt GTI een sterke onderneming met een uitstekende reputatie', aldus Van Melkebeek.

GTI richt zich op de technische dienstverlening in de utiliteit, industrie en infrastructuur in Nederland en België. In 1999 behaalde GTI een omzet van EUR 900 miljoen en een nettoresultaat van EUR 23 miljoen. De onderneming heeft circa 8.000 medewerkers in dienst.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij: GTI nv Peter C.M. Bassa MBA, directeur Concernmarketing en Communicatie, Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik telefoon: 030 656 94 57; mobiel: 06 22 40 73 82; fax: 030 656 94 15; e-mail: info@gti-group.com; internet: www.gti-group.com

Financiële agenda: 8 maart 2001 Publicatie jaarcijfers (voor beurs) Persconferentie, 10.30 uur in Hotel L-Europe, Amsterdam Analistenbijeenkomst, 14.00 uur in Hotel L-Europe, Amsterdam

27 april 2001 Algemene Vergadering van Aandeelhouders, 14.00 uur in Hotel Marriot, Amsterdam

08 feb 01 08:33