Roda JC

PSV paar maten te groot voor Roda J.C. in kwartfinale beker PSV wint vrij eenvoudig met 0-2 van de bekerhouder

PSV hoefde niet eens goed te spelen om de wedstrijd, en dus een plaats bij de laatste vier in Amstel Cup toernooi, naar zich toe te trekken. Roda J.C. voetbalde meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Passes kwamen niet aan, duels werden verloren en bij combinaties kwam het telkens een stap te laat.
De eerste helft werd dan ook gekenmerkt door slordig voetbal met hier en daar een kansje voor beide partijen. Het voetbal van PSV zag er veel verzorgder uit.
Twee minuten na de rust kwam Rommedahl langs de voor de rest goed spelende Lawal en schoot de 0-1 binnen. Nog geen minuut later had Nygaard de stand gelijk kunnen trekken, maar zijn inzet belandde op de paal. Na dit doelpunt ging Roda iets aanvallender spelen en ontstond er logischerwijze meer ruimte tussen de linies. Hierdoor kwam PSV een paar keer in scoringspositie, totdat Bruggink een vloeiend lopende aanval koelbloedig afrondde. Het doelpunt brak elk verzet van Roda en PSV voetbalde de wedstrijd geroutineerd uit.
8-2-2001 09:41