Horses of the Dutch



KNF unaniem akkoord
De Ledenraadsvergadering van de KNF ging maandag 5 februari unaniem akkoord met de herstructureringsplannen van de NHS. Aan deze goedkeuring zijn echter wel een aantal voorwaarden verbonden. De belangrijkste daarvan is dat de begroting en de exploitatierekening opgesplitst wordt naar de drie zuilen te weten Wedstrijdsport, Topsport en Recreatie. Hiermee houden de fusiepartners ook in de toekomst inzicht en controle over de geldstromen binnen de nieuwe organisatie.

Een tweede punt van belang is dat het definitieve besluit over het inbrengen van leden en middelen en het daarmee samenhangende opheffen van de bestaande organisatie pas wordt genomen nadat de huidige Ledenraad de statuten en reglementen van de nieuw op te richten vereniging heeft goedgekeurd. Ook de indeling van de regios in de nieuw te vormen NPB (over een andere naam wordt overigens ook nog nagedacht) was voor veel bonden niet aanvaardbaar. Het voorstel is nu om in principe de provinciale grenzen aan te houden. Uiteraard bestaat de mogelijkheid in de nieuwe organisatie om als provincies samen te werken of samen te gaan.

Vier Provinciale Bonden hebben de afgelopen maanden enorm veel werk verricht met het opstellen van de wijzigingsvoorstellen. In diverse bijeenkomsten in den lande heeft het bestuur van de KNF over deze voorstellen met betrokkenen van gedachten gewisseld. Het bestuur van de KNF nam de voorstellen bijna ongewijzigd over. Bijna, want het hoofdbestuur van de KNF is van mening dat het hoogste orgaan van de nieuwe organisatie, de Ledenraad, een vetorecht moet behouden ten aanzien van beslissingen over de tarieven. Voorzitter Werners bedankte de Ledenraad en de samenstellers van de voorstellen voor hun enorme inzet en stelde dat hij met vertrouwen de Ledenraadsvergadering van de NHS tegemoet ziet.

Bron: KNF


©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer