BNN

Hilversum, 8 februari 2001

KATJA SCHUURMAN NAAR BNN

Vanaf 30 april 2001 start Katja Schuurman als presentatrice bij BNN. Katja gaat exclusief voor BNN het programma Katja ZKM presenteren, dat op maandagavond om 22.15 uur op Nederland 2 wordt uitgezonden. In de zomermaanden vertrekt Katja naar Canada voor opnames van de populaire reis/werk-serie BNN at Work.

In Katja ZKM gaat de 25-jarige presentatrice de straat op met een camera en een flinke dosis nieuwsgierigheid. Vanuit het uitgangspunt dat mensen om verschillende redenen (on)aantrekkelijk zijn voor hun medemens, zoekt Katja via contactadvertenties, maar ook op straat, op school, in de politiek of in de sportschool contact met interessante mensen die antwoord geven op de vraag: wie ben ik en waar sta ik voor? En vooral: wat moet jij met mij? Katja ZKM is 8 afleveringen informatie, humor, diepgang en brutaliteit. Nederland heeft lang genoeg naar Katja gekeken, nu kijkt Katja terug...
Directeur TV van BNN, Laurens Drillich, is erg tevreden met de nieuwe BNN-aanwinst: "BNN heeft inmiddels veel meer zendtijd dan voorheen. De kijker merkt dat bijvoorbeeld aan veel nieuwe afleveringen Finals, aan Robot Wars en aan het wekelijkse Top of the Pops. Maar ook op presentatiegebied moeten en willen we uitbreiden. We doen dit echter wel voorzichtig. In de zomer hebben we een eerste stap gezet met Bridget. Dat is ons bijzonder goed bevallen. Bridget is een BNN-vrouw geworden. Maar er is, blijkt na een half jaar, nog meer ruimte. En ook Katja past goed bij BNN. Ze is jong, ze is fris, ze is alom aanwezig en zeker niet op haar mondje gevallen. Het is nu zaak om met haar een juiste mix van BNN-programma's te vinden. Dat is de volgende stap. Daarna, en dan denk ik aan de zomer van 2001, zullen we een volgend presentatie-talent aan ons binden."

Katja Schuurman brak door als actrice in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden en kwam zowel solo als met de groep 'Linda, Roos & Jessica' diverse keren met een single in de hitlijsten terecht. Ook in de toekomst zet Katja haar acteer- en zangcarrière voort. Eind januari bracht Katja een nieuwe single; 'Lover or Friend' uit. Tevens presenteerde zij onder andere bij de muziekzender MTV en is zij momenteel te zien in de bekroonde televisieserie All Stars. Vanaf 1 maart schittert zij in de nieuwe Nederlandse film Costa! (waarvan 'Lover or Friend' de titelsong is), waar BNN co-producent van is.