Gemeente Borsele

Senioren Actief

Per 1 april 2000 is de Seniorenraad Borsele van start gegaan in de gemeente Borsele. Ouderenorganisaties hebben kandidaten voorgedragen die zich in willen zetten voor de belangen van de oudere inwoners van Borsele.
De leden van de Seniorenraad Borsele willen zich de komende maanden graag aan u voorstellen.

Enkele jaren voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werd in het gezin van meester Lansu in Zuiddorpe het zevende kind geboren, de derde jongen! Hij groeide daar op zonder enige belemmering van verkeersbordenkennis en speelde met zijn kameraadjes oorlogje in de sloten als loopgraven met gevonden en achtergelaten oorlogstuig, terwijl de V1's en V2's richting Antwerpen overvlogen of voortijdig neerkwamen.
Begin jaren vijftig verhuisde hij mee naar "`t Westen", in Aardenburg, want daar startte zijn vader één van de vele landbouwscholen op, die de provincie rijk werd. Hij studeerde zo hier en daar wat en werd als gevolg daarvan schoolmeester in Vlissingen.
U zag het al aan de foto: de hij ben ik dus, Jos Lansu uit Driewegen. In de jaren dat ik mijn werkzame leven in Vlissingen doorbracht, heb ik achtereenvolgens een school om zeep geholpen, maar even later er ook weer een helpen oprichten in de nieuwe wijk Papegaaienburg.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, met bijgevolg dat ik met vrouw en kinderen (2) in `84 het stadse leven omruilde voor het platteland. Het werd Coudorpe!

Eenmaal in de Vut werd ik al gauw betrokken bij het ouderenwerk, hetgeen me best bevalt. Zodoende kwam ik als één van de afgevaardigden van de KBO in de Seniorenraad terecht.

Jos Lansu, voorzitter Seniorenraad Borsele.