Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 8 februari 2001

Inbraak in woning Voorhout Op woensdag 7 februari werd op de dag ingebroken in een woning aan de Churchilllaan. Om binnen te komen werd een raam ingegooid. Vermoedelijk worden sieraden uit de woning vermist.

Politie houdt snel twee snelkrakers aan Lisse De politie wist donderdag 8 februari tussen 04.00 uur en 06.00 uur na een goed gecoördineerde aktie in een polder in Sassenheim twee vluchtende snelkrakers aan te houden. De twee mannen, 19 en 29- jaar, waarvan één zonder vaste woon- of verblijfplaats en de ander uit Den Haag, pleegden rond 03.30 uur een snelkraak bij een sportzaak aan de Kanaalstraat in Lisse. Met een gestolen auto ramden zij de deur van de zaak waarna zij sportkleding en andere goederen in de auto laadden. Een getuige, wakker geworden van de klap, zag de krakers wegrijden en allarmeerde de politie. De politie kreeg de vluchtende auto in het zicht en zette de achtervolging in. Er werden diverse auto's ingezet. In Sassenheim bij de rotonde nabij de Rijksweg 44 kwam de vluchtende auto op een trottoirband tot stilstand. De twee verdachten sprongen uit de auto en vluchtten een weiland in. De politie zette onmiddellijk de hele polder af. Een politievliegtuigje en een speurhond werd ingezet. Uiteindelijk konden de verdachten worden aangehouden. Eén hield zich verstopt in een giertank. De ander had zich verschanst in een schuurtje. Beide mannen zijn ingesloten en worden op vrijdag 9 februari voorgeleid.

Geslaagde en niet geslaagde inbraak in woningen Warmond Tussen 6 februari 22.30 uur en 7 februari 15.30 uur werd ingebroken en geprobeerd in te breken in drie woningen aan de Poelweg. In alle gevallen boorden de inbrekers gaatjes in de raamsponningen om daarna de hefboompjes omhoog te duwen en het raam te ontsluiten. Bij twee woningen lukte dit niet. Een beveiliging op de hefboompjes voorkwam dit. Bij een derde woning wisten de inbrekers wel binnen te komen. Daar worden een stereo-installatie en een laptop vermist.

Opsteken van middelvinger leidt tot mishandeling Leiden Op woensdag 7 februari rond 14.20 uur liep een 19-jarige Leidenaar op de Burggravelaan klappen op nadat hij naar een automobilist zijn middelvinger had opgestoken. De Leidenaar hield daaraan een pijnlijke zwelling bij het oog, een schaafwond en een pijnlijke kaak over. De Leidenaar liep over de Burggrvelaan toen hem een auto voorbijkwam. De bestuurder daarvan zag hij zijn middelvinger naar hem opsteken. Dit beantwoordde hij met hetzelfde gebaar. De automobilist stopte, stapte uit en verkocht hem enkele rake klappen. De politie is op zoek naar hem.

Twee verdachten overval aangehouden Nieuwerkerk aan den IJssel Met de aanhouding van twee 15-jarige Rotterdammers heeft de districtsrecherche van de politie IJssel en Gouwe, een gewapende overval op een 15-jarige fietser uit Nieuwerkerk aan den IJssel opgelost. De twee verdachten stonden op zaterdag 6 januari jl. omstreeks 20.00 uur met hun bromscooter op een bruggetje nabij de Kerklaan. Op het moment dat de fietser passeerde werd hij tot stoppen gedwongen. Hij werd vervolgens bedreigd met een vuurwapen en gestoken met een mes. De verdachten verdwenen op hun scooter met enkele persoonlijke bezittingen.

Tijdens de verhoren bekenden de beide verdachten ook nog een gewapende overval op een alleenstaande man in zijn woning in Rotterdam, een insluiping in een woning te Rotterdam en de diefstal van twee bromscooters te Nieuwerkerk aan den Ijssel. Beide verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie.

Inbraak woning Gouda In een flatwoning aan de Bosranklaan is op 7 februari jl. ingebroken. Een raam van een balkondeur was vernield. Uit de woonkamer is een videorecorder en geld weggenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan.