VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE:

MINOC BUSINESS PRESS BREIDT SUCCESVOLLE GAMESPOT-SITE IN BENELUX UIT MET

NIEUWE DIENSTEN

GameSpot biedt als eerste site in de Benelux streaming media rond games

TURNHOUT, BELGIË, 7 FEBRUARI 2001 - Minoc Business Press, uitgever van de succesvolle magazines PC Magazine België en Nederland, en de IT-nieuwssite ZDNet (www.zdnet.be - www.zdnet.nl), lanceert op 7 februari 2001 zijn volledig vernieuwde gamesite GameSpot in de Benelux. De site (www.gamespot.be - www.gamespot.nl ) beschikt nu over een aantal nieuwe waardevolle diensten, samen met een totaal nieuwe lay-out.

De site richt zich naar gameliefhebbers van alle leeftijden. De inhoud wordt verzorgd door een staf van Belgische en Nederlandse redacteurs, die zelf gedreven gamers zijn. Zij voorzien de website elke dag van kersverse besprekingen, de laatste nieuwtjes uit de gamewereld, downloads en nieuwe screenshots. Nieuw is dat er naast de traditionele besprekingen van games voor de pc, nu ook dagelijks consolenieuws over Sony PlayStation, PlayStation 2, Sega Dreamcast en Nintendo 64 en Game Boy Color gebracht wordt. Deze toevoegingen zijn bereikbaar onder de bundeling Videogames. Door de nauwe samenwerking met de redactie van GameSpot US kan de redactie bovendien rekenen op een aantal exclusieve previews en demo's.

GameSpot is bijzonder fier om zijn bezoekers, als eerste gamesite in de Benelux, echte breedbandinhoud te kunnen bieden. Gametrailers en in-game filmpjes kunnen nu gedownload of rechtstreeks bekeken worden op de site, zowel in breedbandformaat als voor eigenaars van een analoge modem. Voor mensen met een tragere internetverbinding is er Burn On Demand, een dienst waarbij men grote speldemo's op een cd-rom kan laten branden en opsturen, en die bovendien in een nieuwe interface schuilgaat.

GameSpot Benelux kende een enorme groei sinds de lancering begin 2000. Momenteel registreert de site ongeveer 800.000 pageviews, die maandelijks gegenereerd worden door meer dan 100.000 unieke bezoekers uit België en Nederland. GameSpot Benelux is bovendien een belangrijke inhoudsleverancier en partner voor de grootste portaalsites in de Benelux, zoals MSN België en Nederland, World Online, Chello en Skynet.

Achtergrond

Over Minoc Business Press
Minoc Business Press is een jonge, onafhankelijke uitgeverij die gespecialiseerd is in ICT-titels. Dankzij een vermaarde staf aan ICT-journalisten en het grootste testlab van de Lage Landen, wist Minoc Business Press zich in minder dan drie jaar tijd op te werken tot een toonaangevende vakuitgeverij, wiens titels door de lezer en de industrie gewaardeerd worden als de beste koopgidsen op de markt. Andere titels van Minoc Business Press: PC Magazine België, PC Magazine Nederland, Ziff Davis Smart Business voor de Nieuwe Economie, PC Gids en e-land, de multimediabijlage van De Standaard. Minoc publiceert tevens twee grote internetsites, zowel in België als in Nederland: ZDNet (www.zdnet.be / www.zdnet.nl ) en GameSpot (www.gamespot.be / www.gamespot.nl).

Contact:
MINOC BUSINESS PRESS NV
Walter Gillijns (Marketing Manager) - Raf Picavet (Hoofdredacteur) Everdongenlaan 15, b1
2300 Turnhout
België

Tel.: + 32 14 44 20 50
Fax: + 32 14 44 20 66
E-mail: walter@minoc.com - raf@minoc.com

> > >