Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.45 uur
Vier hennepkwekerijen ontmanteld

AMERSFOORT De politie heeft woensdag in Amersfoort op vier locaties hennepkwekerijen ontmanteld.
Op de Kruiskamp trof de politie op de bovenverdieping van een woning 364 hennepplanten aan. Op de bovenverdieping van een woning aan de Primulastraat stonden 506 hennepplanten. Op het laatste adres werd een verdachte gehoord, een 19-jarige Amersfoorter. Zon 400 planten vond de politie in een ander pand aan de Primulastraat. In een pand aan de Muurhuizen was net geoogst. Hier werden 612 afgeknipte planten gevonden.
Alle planten en accessoires zijn vernietigd. De politie verwacht binnenkort meer plantages te ontruimen.

Te veel op

LEUSDEN Donderdagmorgen om iets na half twee is op de Beltmolen een automobilist aangehouden die te veel gedronken had. Surveillerende agenten controleerden de automobilist, een 44-jarige inwoner van Leusden, waarbij de man sterk naar alcohol rook. Op het bureau blies de man 1,25 promille. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Verkeerscontroles

LEUSDEN Voornamelijk scholieren bleken woensdagmiddag het rode licht op de kruising Heiligenbergerweg-Lockhorsterweg-Burg. De Beaufortweg te negeren. De politie controleerde hier woensdagmiddag tussen kwart over een en drie uur. 35 Personen kregen een bekeuring.

Tijdens een snelheidscontrole op de Middenweg werden zeven overtreders op de bon geslingerd. Tussen half twaalf en twaalf uur werden dertig voertuigen gecontroleerd. Hoogstgemeten snelheid was 83 km/u waar 50 de limiet is.