Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-02-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.55 uur
Straatroof

UTRECHT Dinsdagmiddag werd een 20-jarige vrouw uit Utrecht beroofd van haar portemonnee. Omstreeks half zes werd de vrouw aangesproken door een onbekende man die vroeg of hij een paar gulden kon krijgen voor een warme maaltijd.

Na lang aandringen pakte de vrouw haar portemonnee en wilde de man een paar gulden geven. Plotseling trok hij de portemonnee uit haar hand en rende weg.

Signalement dader: Nederlandse man, tussen de 25 en 30 jaar, onverzorgd uiterlijk, slank postuur, ongeveer 1.75 meter lang. De man droeg een blauwe spijkerbroek.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Ergernis in het verkeer

UTRECHT Een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Soest reed woensdagmorgen met zijn combinatie over de Albert Schweitzerdreef in de richting van het Dunantplein. Ter hoogte van het benzinestation wilde een 46-jarige automobilist uit Utrecht de weg oprijden.

Beide chauffeurs hadden elkaar niet gezien en moesten plotseling hard remmen om een aanrijding te voorkomen. De chauffeur van de vrachtwagen had het idee dat de automobilist moedwillig zijn auto voor de vrachtwagen de weg opstuurde.

Er ontstond ergernis over en weer waarbij beide bestuurders op toerbeurt stevig remde. Ter hoogte van het verkeerslicht stapte de 44-jarige Soestenaar uit en liep in de richting van de auto van de Utrechter. Deze deed snel zijn portieren op slot. Hierop sloeg en schopte de vrachtwagenchauffeur meerdere malen tegen zijn auto. Uiteindelijk schopte de man de buitenspiegel van de auto af en vertrok.

De politie heeft beide partijen bij elkaar gebracht en een bemiddelend gesprek gehouden.

Diefstal gevolgd door geweld

UTRECHT Woensdagmiddag ontdekte een 24-jarige medewerkster van een kledingzaak aan de Lange Elisabethstraat dat er gestolen werd in de winkel. Twee tot nu toe onbekende meisjes kwamen de winkel binnen en keken in eerste instantie wat rond.

Na enige tijd verliet één van de meisjes de winkel waarbij het alarm afging. De 24-jarige verkoopster vertrouwde het niet en vroeg aan het meisje of zij nog een keer langs het alarm wilde lopen. Dat deed het meisje waarop het alarm wederom afging. Op dat moment vroeg de verkoopster of zij even in de tas van het meisje mocht kijken.

Dit werd geweigerd door het meisje en zij rende de winkel uit. De medewerkster rende achter het meisje aan en kon haar in een steegje achterhalen. Op het moment dat zij haar wilde vastpakken werd het meisje zeer agressief en begon te schoppen, aan de haren te trekken en te slaan. Uiteindelijk moest de verkoopster loslaten en rende het meisje weg.

Opvallend was dat meerdere mensen het incident zagen gebeuren maar de verkoopster niet hielpen. Het tweede meisje is onopvallend de winkel uitgelopen en heeft zich niet met het incident bemoeid. Politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Auto in vangrail

UTRECHT Woensdagavond omstreeks 24.00 uur is een 37-jarige vrouw uit De Meern op de rijksweg A2 ter hoogte van Maarssen tegen de vangrail gereden. Terwijl zij met een snelheid van ongeveer 120 km/u over de linker rijstrook reed, raakte zij vermoedelijk door aquaplaning in een slip en botste tegen de vangrail. De vrouw bleef ongedeerd en kwam met de schrik vrij. Haar auto raakte door de aanrijding total loss.

Aanrijding letsel
UTRECHT Woensdagavond omstreeks tien uur vond er op de Biltse Rading een aanrijding plaats. Een 64-jarige man uit Utrecht reed met zijn auto in de richting van Bilthoven en kwam in botsing met een auto die werd bestuurd door een 19-jarige vrouw uit Odijk. Doordat de automobilist uit Utrecht een rood verkeerslicht niet had opgemerkt, kwam hij in botsing met de vrouw uit Odijk.

Beide slachtoffers zijn respectievelijk met evenwichtsstoornissen en nekklachten overgebracht naar het Diaconessen Ziekenhuis. Beide voertuigen zijn licht beschadigd weggesleept.