Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.15 uur
Aanrijding met teveel op en belediging

NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdagavond 7 februari twee mannen voor het rijden onder invloed aangehouden.

Omstreeks 21.10 uur reed de bestuurder van een auto op de Lekboulevard achteruit tegen een andere auto. Uit de achteruitrijdende auto stapten twee mannen die het onderling met de tegenpartij wilde regelen. Deze had echter gezien de rijstijl van de bestuurder van de auto direct de politie gebeld.

Toen de politie ter plaatse kwam, beweerde een 45-jarige man uit Nieuw-Vennep, de bestuurder van de auto te zijn geweest. Bij een blaastest blies de man een `F` (Fail) en had dus duidelijk teveel gedronken. De beide inzittenden van de aangereden auto zeiden echter dat de andere man de auto had bestuurd. Deze man, 39 jaar oud en afkomstig uit Lopik, moest vervolgens ook een blaastest afleggen. Ook hij blies een `F`. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het bureau blies de 45-jarige man 505 ug/l. (1,30 promille). Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. De 39-jarige man weigerde alle medewerking. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Toen beide mannen op donderdag 8 februari, omstreeks 01.00 uur, het bureau verlieten, deed de 39-jarige man een politievrouw een onzedelijk voorstel. Hierop werd hij voor belediging aangehouden en in het politiebureau ingesloten. Hij zal in de loop van donderdag worden gehoord.

Veel te hard: rijbewijs inleveren

BENSCHOP Op woensdag 7 februari moest een automobilist na een grove snelheidsovertreding zijn rijbewijs inleveren.

Omstreeks 13.55 uur zagen politiemensen die in een onopvallende videosurveillancewagen reden een automobilist met hoge snelheid over de Provinciale Weg N210 rijden. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80km/u. Zij reden achter de man aan en constateerden dat hij met een (gecorrigeerde) snelheid van 138 km/u. reed.

De man, 57 jaar oud en afkomstig uit Schoonhoven, werd ter hoogte van IJsselstein staande gehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal voor de snelheidsovertreding. De politiemensen brachten de man nog wel even naar zijn vergadering in IJsselstein.

Met teveel op achter het stuur

NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdagavond 7 februari een automobiliste die teveel had gedronken, aangehouden.

Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat een 20-jarige getuige uit Nieuwegein achter een kennelijk dronken automobiliste door Nieuwegein reed. De getuige bleef vanaf de Handelskade zijn positie doorgeven, waardoor politiemensen door de meldkamer zijn kant op konden worden geleid.

De automobiliste, een 46-jarige vrouw uit Nieuwegein, werd uiteindelijk op de Dasseweide gecontroleerd. Zij gaf direct toe teveel te hebben gedronken. Zij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau blies zij 1080 ug/l. (2,60 promille). Haar rijbewijs werd ingevorderd en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.