Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.20 uur
U heeft nog een bedragje openstaan

BREUKELEN Op woensdag 7 februari controleerden politiemensen een automobilist. De man bleek de Nederlandse belastingdienst nog een bedragje schuldig te zijn.

Omstreeks 14.10 uur zagen politiemensen een auto met een Belgisch kenteken over de Provinciale Weg N201 in de richting van de A2 rijden. Daar de bestuurder nogal haast leek te hebbenen en hij over de verdrijvingsvlakken inhaalde, besloten zij hem te controleren.

Hij werd op de A2 staande gehouden. De man, 58 jaar oud en afkomstig uit Lommel (België), bleek de Nederlandse nationaliteit te hebben. Bij het natrekken van hem bleek hij nog een bedrag van f 5000,- aan de Nederlandse Belastingdienst schuldig te zijn. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Vanuit het politiebureau belde de man naar zijn vrouw in België met het verzoek met f 5000,- naar het bureau te komen. Zij verscheen aan het eind van de middag met het verschuldigde bedrag. De man mocht na betaling het politiebureau weer als vrij man verlaten.

Vrouw valt

BREUKELEN Op woensdag 7 februari is een vrouw bij het station gevallen en daarbij gewond geraakt.

Omstreeks 16.20 uur verliet een 74-jarige vrouw uit Breukelen het NS-station. Zij wilde van perron 1 via het trapje naar de parkeerplaats lopen. De vrouw viel echter na de eerste trede te hebben genomen. Zij kwam met haar hoofd en nek op de bumper en uitlaat van een auto terecht.

De vrouw werd per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd. Zij bleek een forse hoofd- en nekwond, een scheurtje in een nekwervel en een hersenschudding te hebben opgelopen. Zij is in het ziekenhuis opgenomen.

Alcoholcontrole

MAARSSEN De politie heeft op woensdagavond op de Sweserengseweg een alcoholcontrole gehouden.

Alle 98 bestuurders die een blaastest aflegden, bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Inbraak garagebedrijf

HEKENDORP In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 februari is er ingebroken bij een garagebedrijf aan de Goejanverwelle.

De daders verschaften zich de toegang tot het bedrijf door een ruit te vernielen. Het gehele pand werd doorzocht. Het geld uit de fooienpot en de kassalade werd weggenomen. Het betrof hier enige honderden guldens. Tevens openden de daders een roldeur, reden een op het voorterrein te koop staande auto het pand in en laadden daar diverse goederen in. Uit het bedrijf werd voor enige duizenden guldens aan audioapparatuur en gereedschap weggenomen. De daders verdwenen met de auto die ze van het voorterrein hadden gestolen.

Verkeerscontrole
BREUKELEN De politie heeft op woensdag 7 februari een verkeerscontrole op de Straatweg gehouden.

De controle vond in de vroege middaguren plaats. Vier bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, twee voor een kapot remlicht en een voor een verlopen rijbewijs.

Steunfraude van kwart miljoen
ABCOUDE De Sociale Recherche Noord West Utrecht heeft een opsporingsonderzoek ingesteld naar vermeende steunfraude gepleegd door een echtpaar uit Abcoude. De 59-jarige man en zijn 52-jarige vrouw hebben sinds 1992 een bijstandsuitkering ontvangen van de gemeente Abcoude. Voorwaarde is dat je geen werk hebt en geen vermogen bezit.

Uit onderzoek bleek echter dat beiden over een aanzienlijk vermogen beschikten dat op een bankrekening in Luxemburg stond. Later werd van dat geld een woning gekocht die zij uiteindelijk hebben verbouwd tot riante villa. Ook werd door de man een zeiljacht aangeschaft.

De gemeente Abcoude is door de handelswijze van het echtpaar benadeeld voor een bedrag van ongeveer fl. 240.000, -- . Daarnaast werd het ministerie van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu voor een bedrag aan fl. 30.000, -- benadeeld door ten onrechte verstrekte huursubsidie.

Op maandag 5 februari werd de woning door de rechter commissaris en de officier van justitie doorzocht en werden beide verdachten aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na drie dagen verhoor hebben de man en de vrouw een volledige bekentenis afgelegd en zijn zij op last van de officier van justitie weer heengezonden.

De gemeente Abcoude heeft beslag laten leggen op alle goederen, waaronder de villa. Tevens zal de aangerichte schade worden terug gevorderd. De gemeente Abcoude heeft daartoe onmiddellijk een procedure opgestart. Tegen de verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt.