indexcijfers, indexcijfer, conjunctuur, prijzen, statistieken, nederland, artikelen, persberichten, persbericht

Home Centraal Bureau voor de Statistiek
Home Site-map Zoeken English

Statline CBS-Webmagazine Cijfers Producten Diensten Indelingen Bibliotheek Berichtgevers Organisatie Blaise Agenda transp.GIF (89 bytes)

Persbericht (08 februari 2001)
Consumenten schaffen op de valreep massaal lijfrentepolissen aan (PDF: 31 kB) | (txt: 5 kB)
Op de valreep van 2000 hebben de levensverzekeraars forse omzetten behaald op de verkoop van lijfrentepolissen. Zo blijkt het laatste kwartaal van 2000 goed voor een omzet van 1,7 miljard gulden op lijfrentepolissen. Daarvan is bijna 1,4 miljard gulden afkomstig van koopsompolissen. In beide gevallen is dit een explosieve groei van meer dan 80 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 1999.

Persbericht (08 februari 2001)
Productiegroei in 2000 hoger dan in 1999 (PDF: 31 kB) | (txt: 4 kB) De industriële productie is in 2000 met 3,6 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee komt de productiestijging hoger uit dan in 1999 (3,1 procent). Vooral de metaalindustrie heeft bijgedragen aan de groeiversnelling.

Mededeling (05 februari 2001)
Dagcijfers effectenbeurs Amsterdam op STATLINE
Dagelijks berekent het CBS een groot aantal kengetallen over de effectenbeurs van Amsterdam. Voor aandelen en beleggingsfondsen worden een koers- en herbeleggingsindex samengesteld. De deelmarkt obligaties kent hiernaast als extra indicatoren het effectief rendement en de duration. Snelheid van informatie is voor beleggers van groot belang. Vanaf 1 februari 2001 zijn op StatLine alle CBS-beursindices en rendementen dagelijks beschikbaar. Het betreft nu nog een overzicht met de dagresultaten van de laatste 30 beursdagen. De database wordt in de loop van dit jaar uitgebreid met de historische reeksen van deze dagcijfers die teruggaan tot 1980.

Webmagazine (05 februari 2001)
Een nieuwe editie met actuele berichten over alle mogelijke onderwerpen verschijnt iedere maandagochtend. In deze editie: Scheiden doet scheiden; beroep op bijstand daalt nog steeds; staatsschuld verder omlaag; beurskoersen in 2000.

Recent verschenen (02 februari 2001)
INDEX no. 1 2001: Moderne moeders
De rol van de vrouwen en moeders verandert. In het eerste nummer van INDEX dit jaar staan deze veranderingen op het gebied van samenwonen, scheiden, kinderloosheid en taakverdeling binnen relatie en gezin centraal. In dit nummer over traditionalisme en moderniteit dat vandaag vrijdag 2 februari verschijnt, komen de volgende onderwerpen aan bod.

Recent verschenen (01 februari 2001)
Statistisch bulletin no. 4 (PDF: 72 kB)
Het bulletin bevat de laatste gegevens van het CBS. Deze week: Bevolking; Bouwnijverheid; Handel, horeca en reparatie; Financiële instellingen en markten; Huishoudens en individuen; Prijzen; Gezondheid en maatschappelijk welzijn.
Vacatures van het CBS
Welkom trainees
Welkom trainees
Welkom managers en onderzoekers

Interessant

On-line productencatalogus
Overzicht persberichten
Overzicht kerncijfers
Overzicht artikelen en publicaties in elektronische vorm Inlichtingen

© Centraal Bureau voor de Statistiek, Voorburg/Heerlen, 2001 Bronvermelding is verplicht.
Verveelvoudiging voor eigen gebruik of intern gebruik is toegestaan.

Top
lijn-1.gif (810 bytes)
Voor opmerkingen en suggesties: webmaster@cbs.nl Laatst gewijzigd: 07 februari 2001