CDA

Joop Wijn: Hermans wil Kennisnet over de heg gooien.

"Minister Hermans van onderwijs dreigt het Kennisnet voor het onderwijs over de heg te gooien". Dat zegt de ICT-woordvoerder van de CDA-Tweede Kamerfractie, Joop Wijn.

"Het gebruik van ICT (Informatie- en Communicatietechnologie) in het onderwijs is cruciaal voor de kennissamenleving die we van Nederland willen maken. Uit het veld komen veel klachten over Kennisnet: trage verbindingen, onvoldoende ideeën bij veel leraren hoe ze ICT kunnen integreren binnen het lesprogramma, en onvoldoende PC's. Waar de verhouding nu nog 1 computer per 18 leerlingen is, zou dit eigenlijk 1 op 7 moeten zijn. Kortom: een goed resultaat tekent zich nog lang niet af."

CDA wil per kwartaal een voortgangsrapportage
Volgens Joop Wijn wil minister Hermans zijn resultaatsverplichting verlagen tot een inspanningsverplichting. "Een uitholling van de verwachtingen, het budget en uiteindelijk ook het resultaat, is, nu we pas halverwege de rit zijn, onacceptabel", aldus Wijn.

Daarom zal hij de minister vragen om de Kamer per kwartaal te rapporteren over de voortgang van het aantal computers op scholen, het aantal bereikte leerlingen, de ontwikkeling van educatieve software en de opleidingsgraad van docenten. "Het CDA wil nauwlettend de vinger aan de pols houden, anders komt er, wat deze minister betreft, niets terecht van de kennissamenleving".

Woordvoerder: Joop Wijn, tel: 070-3182589.

Voor verdere informatie: Hans van der Vlies, tel: 070-3182507.