PERSBERICHT

INFORMATICA CORPORATION BREIDT UIT IN EUROPA

Chrétien Minke benoemd tot algemeen directeur van Informatica Nederland en België en in die functie verantwoordelijk voor het uitbreiden van Business Insight in deze regio

PALO ALTO, Californië, 8 februari 2001 ? Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), leverancier van analytische eBusiness software, maakt vandaag bekend dat het bedrijf haar Europese activiteiten in Nederland en België uitbreidt. Informatica heeft hiertoe besloten zodat zij haar wereldwijde positie kan versterken en in kan spelen op de vraag naar haar krachtig data-integratieplatform en analytische applicaties in Nederland en België.

Chrétien Minke is benoemd tot algemeen directeur van de nieuw opgerichte dochtermaatschappijen Informatica Nederland B.V. en Informatica België N.V.. Informatica's expansie is het resultaat van de overname van syn-T-sys, de voormalig exclusieve distributeur van Informatica in Nederland en België.

Het krachtige data-integratieplatform en de analytische applicaties van Informatica maken het mogelijk om informatie van verschillende bedrijfsonderdelen te integreren en een consistente analyse van data uit te voeren. Gebruikers van de bedrijfsdata krijgen zo tijdig de voor hen relevante informatie. Inzicht in deze bedrijfsprocessen stelt bedrijven in staat de bedrijfsvoering te verbeteren, een hogere omzetgroei te realiseren en de onderneming beter en sneller te laten reageren op de concurrentie.

"Informatica heeft meer dan 330 klanten in Europa. Nederland en België nemen een steeds belangrijkere plaats in binnen de Europese informatie-economie", zegt Ediz Ertekin, de Vice President Europe van Informatica. "Door deze overname kan Informatica beter inspelen op de vraag van Nederlandse en Belgische klanten. Deze stap past binnen Informatica's verdere plannen voor Europa".

Chrétien Minke was één van de oprichters en directeur van syn-T-sys. Minke was tijdens zijn tweejarig management van syn-T-sys verantwoordelijk voor de enorme afzetgroei van Informatica's software in Nederland en België. Informatica heeft in deze regio reeds licentie-overeenkomsten met meer dan veertig toonaangevende bedrijven. Op de lokale kantoren werken inmiddels 23 mensen in de technische ondersteuning, verkoop marketing en training.

Informatica heeft een groot aantal klanten in Nederland en België waaronder KPN Telecom, ABN AMRO Bank, VNU en Philips. Klanten zijn vooral actief in de financiële wereld, de verzekeringsbranche, de telecommunicatiebranche, de farmaceutische industrie, de detailhandel en de uitgeversbranche.

Informatica
Informatica is leverancier van analytische eBusiness software, waarmee Business Insight verkregen kan worden in de totale bedrijfsvoering. Meer dan 1100 bedrijven wereldwijd, inclusief de helft van de Fortune 100-bedrijven, gebruiken dagelijks Informatica's Insight Network om bedrijfskritische informatie te integreren, analyseren en personaliseren om zodoende de algehele bedrijfsvoering te kunnen verbeteren en verder te kunnen stroomlijnen. De software van Informatica bestaan uit analytische applicaties, een krachtig data-integratieplatform, ondersteunende diensten en partnerovereenkomsten.

Wereldwijde klanten van Informatica zijn onder andere: 3Com, AMD, American Airlines, BMW, Boeing, Borders Group, Chevron, Cisco, CNET, Deutsche Bank, eBay, General Electric, Hewlett-Packard, Inktomi, Merck, Merrill Lynch, MetLife, MCI WorldCom, Motorola, Mutual of Omaha, Philips, Polo Ralph Lauren, Sprint en UBS. Meer informatie over Informatica vindt u op de website: www.informatica.com.

# # #