Dimension Data officieel Cisco Ready-To-Go Partner

Rotterdam, 8 februari 2001 - Dimension Data, een van 's werelds grootste aanbieders van netwerkdiensten en i-Commerce oplossingen, is door Cisco Systems aangewezen als Cisco Ready-To-Go Partner. De benoeming houdt in dat Dimension Data als enige in Europa en Afrika de promotie en demonstratie gaat verzorgen van Cisco-technologie zoals vastgelegd in de zogenoemde Ready-To-Go solutions.

Dimension Data concentreert zich daarbij op technologieën op het gebied van ASP's (Application Service Providers), internet gefaciliteerde data centers, IP (Internet Protocol) contact centers en Dot.Com data centers voor bedrijven in e-commerce. Dimension Data is een van de vier bedrijven die zich met de wereldwijde promotie van de Cisco Ready-To-Go solutions bezighouden.

Veilig en efficiënt
Deze solutions tonen volgens Cisco aan dat op een solide, veilige en efficiënte manier zaken doen via internet wel degelijk mogelijk is. Ze moeten dan ook een einde maken aan allerlei misverstanden die er ten aanzien van de totstandkoming van de nieuwe economie bestaan. Dimension Data vertaalt de oplossingen vervolgens door naar concrete voorbeelden. Daarbij maakt het gebruik van haar Global Services Operating Architecture (GSOA), waarmee Dimension Data wereldwijd op ieder moment van de dag online, real-time service kan bieden. In de nabije toekomst kunnen klanten van zowel Cisco als Dimension Data uitleg krijgen over de nieuwe solutions in speciaal daarvoor ingerichte Ready-To-Go projectcentra.

Dimension Data Nederland
Dimension Data Nederland BV, met vestigingen in Rotterdam en Barneveld, is één van de grootste gespecialiseerde, onafhankelijke netwerkintegratie-bedrijven in Nederland. De organisatie kenmerkt zich door haar snelheid, korte lijnen en flexibiliteit die voortvloeien uit de professionele ISO 9001 gecertificeerde bedrijfsvoering. Naast een eigen serviceorganisatie met 7x24 uur ondersteuning, eigen onderdelenvoorraad, helpdesk op expertniveau en eigen staging-faciliteiten zijn de volgende specialisatiegebieden ingevuld: netwerkmigraties, security-oplossingen, netwerkmanagement, SNA/IP-koppelingen en netwerktrainingen. Naast diepgaande en in de praktijk aangetoonde kennis en ervaring op het gebied van backbone-infrastructuren, heeft Dimension Data een uitgebreid partnership met leidende fabrikanten zoals Cisco Systems, Nortel Networks, RSA Security en HP.

Internationaal
Dimension Data Nederland maakt deel uit van de aan de London Stock Exchange genoteerde Dimension Data groep, een wereldwijd vooraanstaand leverancier van netwerkdiensten en i-Commerce oplossingen. De dienstverlening is er met name op gericht om organisaties, telecommunicatie service providers en 'new economy'-bedrijven in staat te stellen effectief te communiceren en te ondernemen in op internettoepassingen georiënteerde omgevingen. Dimension Data heeft 11.000 werknemers in meer dan 30 landen, verdeeld over zes continenten. De groep realiseerde een omzetgroei van 57 procent over de afgelopen twee jaar. De winst per aandeel bedroeg in deze periode 36 procent.

Voor meer informatie over Dimension Data: www.didata.nl.