CMG



Koninklijke Luchtmacht sluit omvangrijk contract met CMG voor uitvoering van logistiek project 'Hermes'

Amstelveen, 8 februari 2001 - De Koninklijke Luchtmacht heeft CMG benoemd tot hoofduitvoerder en systeemintegrator voor het logistiek project 'Hermes', waarmee tevens een nieuwe standaard gedefinieerd wordt voor het Ministerie van Defensie op het gebied van 'warehouse management'. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met EXE Technologies, Lalesse en Van Riet. De belangrijkste doelstelling van Project Hermes is het doorvoeren van verbeteringen in het logistieke concept van de Koninklijke Luchtmacht, door de implementatie van vergaande mechanisering en automatisering. Met het project, waarvoor op 27 november jl. het contract is getekend, is een bedrag gemoeid van ongeveer 9 miljoen gulden.

Het nieuwe warehouse managementsysteem (WMS) wordt zowel geïmplementeerd bij het Logistiek Centrum van de Koninklijke Luchtmacht (LCKLu) op de vliegbasis Woensdrecht, als bij het Medisch Geneeskundig Logistiek Centrum (MGLC) van het Defensie Interservice Commando (DICO) te Heerenveen. Het gaat daarbij om het WMS 'EXceed' van EXE Technologies. Bij het LCKLu worden material handling systemen van Lalesse en Van Riet geïmplementeerd.

CMG treedt in het project op als hoofduitvoerder, projectbeheerder en implementatiepartner voor EXE Technologies. Naar verwachting zal de implementatie bij het MGLC in de zomer van 2001 afgerond zijn; de implementatie bij het LCKLu zal eind 2001 afgerond zijn.

De Commandant van het Logistiek Centrum van de KLu, de Commodore F. Horst: "Op Woensdrecht is het centrale bevoorradingspunt voor de Klu gevestigd. Voor de operationele taakuitvoering is het van groot belang dat het materieel goed wordt beheerd en tijdig aan de gebruiker kan worden geleverd. Met de realisatie van ons Material Handling System, waar het Warehouse management systeem integraal deel van uitmaakt, denken wij een grote sprong voorwaarts te kunnen maken in onze dienstverlening naar de onderdelen". "CMG is er trots op de opdracht voor dit project verworven te hebben en kijkt met veel vertrouwen uit naar een succesvolle samenwerking met het LCKLu en het MGLC," zegt Paul Schuyt, Directeur CMG Public Sector te Den Haag. "Doorslaggevende argumenten bij de keuze voor CMG waren onze diepgaande kennis en ervaring in het beheren van dergelijke grote en complexe projecten, onze bekendheid met het Ministerie van Defensie en de samenstelling van ons consortium."

Jan Jaap Majoewsky, Managing Director EXE Technologies Benelux: "EXE heeft veel ervaring met Defensie-projecten. We zijn begonnen met de Britse Royal Air Force in 1993 en hebben sindsdien EXceed ook binnen het Britse Leger ingevoerd. Daar ondersteunen onze oplossingen meer dan 70 DC's. We zijn zeer vereerd om samen met CMG dit belangrijke project uit te mogen voeren".

EXE Technologies
EXE Technologies, Inc. is een toonaangevend aanbieder van multi-channel fulfilment, warehousing en distribution software voor zowel e-commerce als traditionele distributiekanalen. EXE brengt een multi-platform en meertalige software-oplossing op de markt onder de naam EXceed, ontwikkeld om goederenstromen te beheersen en optimaliseren. EXE levert wereldwijd diensten op het gebied van implementatie, onderhoud en support vanuit haar hoofdkantoor in Dallas en vanuit kantoren in Noord Amerika, Europa, het Midden Oosten, Azie en Australie. EXE heeft onder meer eigen kantoren in Philadelphia, Londen, Utrecht, Parijs, Berlijn, Keulen, Dubai, Kuala Lumpur, Singapore, Hong Kong, Seoul, Tokyo en Melbourne.

CMG
CMG is een wereldwijd opererende Informatie & Communicatie Technologie (ICT) groep, die een leidende positie heeft in zowel zakelijke ICT-dienstverlening als in mobiele messaging en billing producten. Middels management consultancy, systeemontwikkeling en -integratie, software-applicaties en outsourcing bouwt CMG aan de betrouwbare ICT-infrastructuren die organisaties nodig hebben voor hun nieuwe electronic en mobile commerce toepassingen. CMG, dat opgericht is in 1964, heeft hoofdkantoren in Londen en Hoofddorp en is momenteel internationaal actief vanuit haar bases in 16 landen. CMG beschikt over kennis, oplossingen en producten voor klanten in de financiële sector, handel, transport, petrochemie, telecommunicatie-, media-, retail-, productie- en nutsbedrijven en overheden. De Groep levert tevens zakelijke outsourcingsdiensten zoals salarisverwerking, beheer van call centers, netwerken, infrastructuren en applicaties, en hosting.

CMG Telecommunications heeft een leidende positie verworven in wireless messaging en gateway producten, mobile Internet en e-mail, cell broadcast en customer care & billing systemen. Deze producten worden wereldwijd geleverd aan mobiele telecommunicatie operators en service providers vanuit kantoren in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en de Aziatische Pacific regio. CMG is genoteerd aan de effectenbeurzen in Londen (FTSE 100 - en techMark 100 index) en in Amsterdam (AEX Midkap index). Meer informatie over CMG is te vinden op http://www.cmg.nl.