PERSBERICHT

LOODGIETERS GOUD WAARD

te vaak en te veel lekken in Nederland

Er moet een interdepartementele- en kamerbrede stuurgroep komen van experts die weten hoe lekken te voorkomen. Directe aanleiding zijn twee zaken: Wallage die wist van het criminele karakter van een bepaalde groep, het rapport lag op straat, en: de bevindingen van de rijksrecherche aangaande het fatale schot dat een agent afvuurde.

Het kan toch niet zo zijn dat vertrouwelijke, geclassificeerde, geheime informatie zelfs- met een betrekkelijk gemak weglekt naar mensen die daar niet direct wat mee hebben uit te staan.

Vaak worden lekken, nadat ze zijn vastgesteld, ook nog eens goed gepraat omdat bijvoorbeeld de publieke opinie erbij gebaat is.

De eventuele complicaties van lekken, op bestuurlijk-, politiek-, staatsrechtelijk nivo moeten beter worden onderzocht. En er moet bij constatering van het lek een veel dieper onderzoek komen, de lekker moet aangepakt.

In de stuurgroep die het Buro voor bedenken en begeleiden uit Amsterdam voorstelt, moeten in elk geval zitting krijgen: ambtenaren van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie, politici van diverse snit uit Eerste en Tweede Kamer.

Als voorzitter wordt een loodgieter aangezocht.

HET BURO VOOR BEDENKEN EN BEGELEIDEN

Ronald Roestenburg-Andeweg (Amsterdam, 1961) is sinds 1980 radioprogramma-maker. Hij heeft zijn activiteiten als zelfstandige ondergebracht bij het Buro voor bedenken en begeleiden. De grootste kracht van het Buro is dat invalwerk en deadlines niet geschuwd maar juist toegejuicht worden.

MOGELIJKE EN HUIDIGE ACTIVITEITEN

Het Buro levert de volgende (en andere) werkzaamheden/activiteiten:
1. Redactie/presentatie radio



2. Journalistieke begeleiding



3. Creatieve concepten


4. Content voor web-sites

BURO VOOR BEDENKEN EN BEGELEIDEN Ronald Roestenburg-Andeweg Veenendaalplein 88 1106 CP Amsterdam - Gein tel 020 - 697 85 70