Politiebericht Friesland: Friesland 8-02-2001
Politieberichten van 8/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 16.25 uur werden een 19-jarige inwoner van Heerenveen en een 24-jarige inwoner van Dokkum, op het Harmonieplein aangehouden ter zake winkeldiefstal. De beide mannen werden door een patrouille in burger in de gaten gehouden, daar zij zich verdacht gedroegen bij verschillende winkels.In de tas die beiden bij zich hadden, werden diverse trainingspakken en andere kleding stukken aangetroffen, die waren weggenomen bij een winkel aan de Nieuwestad. De waarde van de ontvreemde goederen is niet exact bekend. De goederen zijn in beslag genomen. De medewerker van de winkel, een 20-jarige inwoner van Harlingen, heeft aangifte gedaan. De beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werden beiden weer in vrijheid gesteld.

Zwaagwesteinde: inbraak tenniscentrum
Afgelopen nacht werd ingebroken in het tenniscentrum aan de Bovenweg.. Een ruit in de keuken werd vernield. Uit een keukenkastje werd een geldkistje weggenomen met daarin een paar honderd gulden. Een 41-jarige inwoner van Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Menaldum: inbraak benzinestation
Donderdag tussen 03.00 en 05.15 uur werd ingebroken in een benzinestation aan het Moolnersrak. De toegangsdeur werd geforceerd. Uit het benzinestation werd voor tussen de f 2500.- en f 3000.- aan sigaretten weggenomen. Een 40-jarige inwoonster van Menaldum heeft aangifte gedaan.

Idaard: snelheid
Donderdag omstreeks 11.30 uur werd op de Rijksweg A 32 onder Idaard een snelheidscontrole uitgevoerd met de lasergun. Een bestuurder van een personenauto reed met een snelheid van 171 kilometer per uur, terwijl aldaar 120 kilometer per uur is toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder, een 57-jarige inwoner van Grou, werd ingevorderd. De man kreeg een bekeuring.

Beetsterzwaag: inbraak kantine
Woensdag tussen 14.00 en 18.00 uur werd ingebroken in de kantine van de voetbalvereniging `De Sweach` aan de Vlaslaan. Een toegangsdeur was opengewrikt. Uit de bar werd een zeer klein geldbedrag weggenomen. Een 40-jarige inwoner van Beetsterzwaag, heeft namens de voetbalvereniging aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272