MAPICS benoemt Vice-President en Algemeen Manager voor Europa, Midden-Oosten en Afrika

Den Bosch, 8 februari 2001 - MAPICS, Inc. (Nasdaq-NM: MAPX), leverancier van enterprise e-business-applicaties, heeft Alain Gauthier benoemd als Vice-President en Algemeen Manager voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Gauthier neemt de plaats in van Mike Sutton, die met pensioen gaat. Gauthier wordt verantwoordelijk voor de meer dan 900 bestaande klanten van MAPICS en voor de ontwikkeling van nieuwe markten in de EMEA-regio.

Als reactie op zijn nieuwe functie binnen MAPICS zegt Alain Gauthier: "MAPICS loopt al meer dan 20 jaar voorop binnen de ERP-markt en, meer recentelijk, binnen de e-business-markt. Deze basis en de visie van MAPICS stellen, samen met recente productvernieuwingen, producenten in staat het e-tijdperk binnen te treden. Op korte termijn zullen we nieuwe producten voor het NT-platform ontwikkelen en onze aanwezigheid op de markt voor Supply Chain Management uitbreiden door de introductie van Internet-gebaseerde applicaties."

Gauthier concentreert zich, vanuit het hoofdkantoor in Parijs, in de eerste instantie op de uitbreiding van het bestaande productportfolio. Ook richt hij zich op de expansie van Point.Man en XA, krachtige en veelomvattende bedrijfsapplicaties, en Thru-Put, de supply chain-beheer- en planningsoplossing. Gauthier zal de XA-activiteiten voor de IBM e-server iSeries consolideren en uitbreiden om MAPICS in staat te stellen de AS/400-markt te domineren via een van de belangrijkste kanalen in de regio.

Gauthier heeft een uitgebreide kennis en ervaring. Voordat hij bij MAPICS ging werken, was hij Vice-President Zuid-Europa bij Dataworks en Director Territory and Alliances EMEA bij QAD.

Over MAPICS
MAPICS, Inc. is wereldwijd leverancier van enterprise e-business-applicaties voor discrete productiebedrijven. Het bedrijf heeft meer dan 2.500 live implementaties van haar product XA gerealiseerd. Via meer dan 80 businesspartners in meer dan 70 landen bedient MAPICS, Inc. haar klanten, waaronder Bayer Corp., General Electric Co., IBM, Michelin Corp. en Volvo Corp. tot haar klantenkring rekenen. Het hoofdkantoor van MAPICS, Inc. is gevestigd in Atlanta (VS).