Iomega introduceert Peerless docking station

Nieuw ontwerp met verwijderbare disks is sneller dan optische systemen

Amsterdam, 8 februari 2001 - Iomega, leverancier van oplossingen voor gegevensbeheer, introduceert onder de naam Peerless een nieuw docking station voor pc en Macintosh. Het drive-systeem is onlangs gepresenteerd op de manifestaties CES en MacWorld en wordt medio dit jaar in de Verenigde Staten op de markt verwacht. De Peerless vertegenwoordigt een nieuwe generatie high-performance apparatuur voor betaalbare, flexibele en betrouwbare gegevensopslag.

De Peerless disk, met een capaciteit van 5, 10 of 20 GB, heeft ongeveer de grootte en de vorm van een PDA. Het basisstation voor de disk is niet veel groter dan de disk zelf: een verticaal kastje van zo?n 10 bij 13 cm. Het Peerless drive-systeem is tot tienmaal sneller en heeft een veel grotere opslagcapaciteit dan alternatieven zoals CD-RW, DVD-RAM, DVD-RW en DVD+RW.

"De Peerless is een grote stap voorwaarts op het gebied van gegevensbeheer", aldus Ulrike Tegtmeier, Managing Director van Iomega Europa. "Wij zijn ervan overtuigd dat de Peerless met zijn modulaire ontwerp, grote capaciteit en performance op hard-drive niveau een nieuwe generatie apparatuur mogelijk maakt. Gegevensintensieve taken die niet kunnen worden uitgevoerd met optische DVD-drives, zoals de simultane verwerking van meerdere video-streams, worden met dit draagbare apparaat op eenvoudige, betaalbare en betrouwbare wijze volbracht. Het Peerless drive-systeem gaat ongetwijfeld een belangrijke plaats innemen in het digitale gegevensbeheer."

Het ontwerp
Het verbeterde ontwerp draagt bij aan de gunstige prijs/prestatieverhouding van het Peerless drive-systeem. In de eerste plaats heeft Iomega de lees- en schrijfkoppen geïntegreerd in de volledig gesloten disks van 5, 10 en 20 GB. Hiermee wordt het risico van aantasting door stof geëlimineerd en zijn overdrachtsnelheden mogelijk van zo'n 15 MB per seconde (met FireWire-module). De tweede verbetering betreft de verplaatsing van de elektronica voor de hard-drive van de disks naar het basisstation. De prijzen voor de disks komen hierdoor naar verwachting neer op slechts één dollarcent per megabyte.

Toepassingen
Het Peerless drive-systeem maakt gebruik van standaardinterfaces, waardoor het eenvoudig met nieuwe apparaten kan worden geïntegreerd. Veel geavanceerde producten, zoals mobiele multimedia-apparatuur, kunnen baat hebben bij het Peerless drive-systeem. De mogelijkheden zijn legio ? van de bewerking van digitale videofragmenten en het draaien van applicaties voor particulieren tot het maken van backups van complete harde-schijfpartities.

Het Peerless drive-systeem biedt zakelijke applicaties zowel beveiliging als performance. Op Peerless disks zijn de gegevens beveiligd met identificatietechnologie op basis van chips. Dit geeft bescherming tegen ongeoorloofde pogingen om de inhoud van een verloren of gestolen disk te lezen. De Peerless disks zijn uitermate geschikt voor toepassingen als 3D CAD/CAM, software-ontwikkeling, databasebeheer, entertainment authoring en applicaties waarbij de draagbaarheid van grote gegevenssets toegevoegde waarde oplevert. De mogelijkheid om backups van kritische content op Peerless disks te zetten, waar de gegevens snel terug te vinden zijn, betekent bij bepaalde applicaties een goed alternatief voor tape-drives.
Het Peerless drive-systeem kan de technologische basis vormen voor een hardware-design dat voorziet in een eigen draagbare omgeving voor meerdere gebruikers.

Prijs en beschikbaarheid
Het Iomega Peerless drive-systeem komt naar verwachting medio 2001 in de Verenigde Staten en in het derde kwartaal in Europa op de markt. De adviesprijs voor de drive met interfacemodule zal in de VS waarschijnlijk USD 249 bedragen. De Peerless disks gaan naar verwachting USD 129 (5 GB), USD 159 (10 GB) en USD 199 (20 GB) kosten. De prijzen op de Europese markt worden bekendgemaakt wanneer het systeem beschikbaar komt. De interfacemodules voor FireWire en USB 1.1 zijn naar verwachting bij de introductie beschikbaar en worden later gevolgd door die voor USB 2.0 en SCSI.

Iomega
Iomega Corporation is de producent en leverancier van de bekroonde Zip®-, Jaz®- en Clik!-drives en -schijven, en ZipCD-drives en ?schijven waarmee de gebruiker belangrijke informatie kan ordenen, beheren, creëren, delen en uitwisselen. Miljoenen mensen over de hele wereld maken gebruik van de opslagoplossingen van Iomega -- particulieren, bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en creatieven. Meer informatie is te vinden op http://www.iomega.com.

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met: Renée Reijers Peter Wharton BRODEUR Worldwide Iomega International S.A. Tel: +31 20 346 20 00 Geneva, Zwitserland Fax: +31 20 669 72 65 Tel: +41 22 87 97 000 email: rreijers@nl.brodeur.com Fax: +41 22 87 97 453 email: wharton@iomega.com

Iomega brengt Magneto-Optische drives op de Europese markt

Veilige en betaalbare opslag van bedrijfskritische gegevens met 1,3 GB Iomega MO Professional Series

Amsterdam, 8 februari 2001 - Iomega, leverancier van oplossingen voor gegevensbeheer, introduceert voor het eerst 3,5-inch drives met magneto-optische technologie in Europa, de 1,3 GB MO Professional Series. Het gaat om interne ATAPI-drives en externe SCSI-drives, die deze maand op de markt komen. De magneto-optische disks worden geleverd in een vaste behuizing en vormen een betrouwbare omgeving voor het archiveren van grote hoeveelheden gegevens.

De nieuwe Iomega MO 1,3 GB drives en disks zijn vooral geschikt voor databases en bibliotheken, omdat gegevens eenvoudig kunnen worden gegenereerd en gedeeld door verschillende gebruikers. Met de magneto-optische technologie kan de MO drive de disks zowel lezen als beschrijven, waardoor gegevens altijd eenvoudig kunnen worden bijgewerkt. Hoge overdrachtssnelheden tot 5,9 MB maken dat grote hoeveelheden informatie overal en altijd snel toegankelijk zijn. De Iomega 1,3 GB MO drive is ook volledig compatibel met 640 MB, 540 MB, 230 MB en 128 MB disks.

"Wij zijn verheugd omtrent de samenwerking met Iomega, waardoor wij de voordelen van de magneto-optische technologie aan een breder Europees publiek kunnen aanbieden", aldus Norio Yagi, General Manager van de Optical Disk Systems Division van Fujitsu. "Iomega staat bekend om zijn vernieuwende oplossingen voor gegevensopslag en wij twijfelen niet aan het succes van onze samenwerking."

Prijs en beschikbaarheid
De Iomega MO 1,3 GB Professional Series is nu te koop bij Europese distributeurs en resellers. De aanbevolen winkelprijs is EUR 495 voor de interne ATAPI-drive en EUR 520 voor de externe SCSI-drive.

Fujitsu
Fujitsu levert oplossingen voor webgebaseerde informatietechnologie en is wereldwijd actief met meer dan 500 groepsmaatschappijen en dochterondernemingen (waaronder ICL, Amdahl en DMR Consulting). De geconsolideerde inkomsten van het bedrijf bedroegen YEN 5,26 biljoen (USD 49,6 miljard) in het financiële jaar dat op 31 maart 2000 werd afgesloten. De technologie, de computer- en telecommunicatieplatforms van Fujitsu en een wereldwijd team van 60.000 systeem- en servicespecialisten zorgen ervoor dat het bedrijf op unieke wijze de kracht van het internet benut om bij te dragen aan het succes van zijn klanten. Bij Fujitsu Group werken ruim 188.000 werknemers in meer dan 100 landen.