PERSBERICHT VOOR ONMIDDELLIJKE UITGAVE

BROKAT VERWELKOMT COMPAQ ALS RESELLER

Compaq kiest Brokat voor java-based rules-managementtechnologie voor ZLE-initiatief

Nieuwegein, 8 februari 2001 - Brokat (Nasdaq: BROA, Frankfurt Neuer Markt: BRJ), toonaangevend leverancier van software platforms voor e-Business-oplossingen, kondigde vandaag aan dat Compaq voor de Brokat Advisor Solutions SuiteT heeft gekozen voor haar ZLE (Zero Latency Enterprise)-initiatief. Compaq gaat in het kader van de overeenkomst de Java-based rules-managementtechnologie van Brokat verkopen.

Compaq kondigde recentelijk een ZLE-initiatief af, met oplossingen voor een enkelvoudige, geïntegreerde visie op zakelijke transacties en klanttransacties in real-time. De ZLE-oplossingen geven bedrijven direct inzicht in klanttransacties en zakelijke transacties. Compaq heeft negen softwarepartners uitgekozen, die allen een geïntegreerd deel van de ZLE-architectuur verzorgen. Brokat is hierbij de hoofdleverancier van rules-managementtechnologie. De toegevoegde waarde van de De Brokat-technologie aan de ZLE- architectuur is het toepassen van business rules in real-time. Klanten van Compaq kunnen hiermee hun gepersonaliseerde e-Business-toepassingen beheren, uitvoeren en onderhouden.

"Brokat Advisor is een cruciaal onderdeel van de Compaq ZLE-oplossing," zegt Rick Frazier, vice-president marketing van de Business Critical Server Group van Compaq. "Dankzij de geavanceerde rules-managementtechnologie van Brokat kunnen wij onze klanten hun bedrijfsprocessen in real-time laten beheren, van gepersonaliseerde verkoop tot doelgerichte marketingacties."

De bijdrage van Brokat aan de Compaq ZLE-oplossingen is de nieuwste versie van de Brokat Advisor-software 3.2. Ontwerpers kunnen nu voor het eerst met een eenvoudige druk op de knop complete rule-maintenance-toepassingen maken. De meest opvallende nieuwe feature van Advisor is de wizard voor het genereren van toepassingen; met deze functie kunnen gebruikers rules-managementsjablonen maken. De functie is vooral belangrijk voor niet-technici die complexe bedrijfsbeleids- en personalisatieregels moeten implementeren zonder op IT-personeel te hoeven terugvallen. Brokat Advisor zorgt voor een revolutionaire ontwikkeling in de wijze waarop mensen toepassingen bouwen, omdat de bedrijfslogica gescheiden blijft van de schermnavigatie, de besturingselementen van de gebruikersinterface en de database-interacties.

- Meer -

De ZLE-oplossingen zijn toegespitst op de telecommunicatie, de financiële sector en de detailhandel, waar direct inzicht in het klantgedrag en de zakelijke transacties een concurrentievoordeel betekent. Met de rules-managementtechnologie van Brokat kunnen bedrijven die gebruik maken van de Compaq ZLE-oplossingen gegevens analyseren en aan de hand hiervan actie ondernemen. Bijvoorbeeld door real-time productpromoties aan te bieden, door op basis van afwijkend rekeningactiviteit direct creditcardfraude te herkennen, en door bij te houden wie de meest loyale klanten zijn.

"De mate waarin een klant loyaal is aan een bedrijf is sterk afhankelijk van de vraag hoe goed een bedrijf tegemoet komt aan de behoeften van zijn klanten. De ZLE-oplossingen van Compaq, met de gepersonaliseerde rules-technologie van Brokat, verhogen de snelheid en kwaliteit van de dienstverlening van bedrijven in belangrijke mate," zegt Albert van Heijningen, Country Manager Brokat Nederland. "Naast onze betrokkenheid bij het ZLE-initiatief zijn wij blij dat een prestigieus bedrijf als Compaq het belang van business rules erkent door als reseller van Brokat Advisor op te treden."

Over Brokat
Brokat (Nasdaq: BROA, Neuer Markt: BRJ) behoort tot de internationaal toonaangevende leveranciers van software voor e-Business-oplossingen. Brokat levert een lijn van software-infrastructuurproducten, onder meer voor gepersonaliseerde e-Business-toepassingen, mobiele betalingen en transactieplatforms, alsook toepassingen voor Internetbankieren en commissionairssystemen. Meer dan 2000 cliënten maken gebruik van de software van Brokat, waaronder ABN/AMRO, ING Bank, Allianz, Bank of America, Blue Martini, DaimlerChrysler, T-Motion, Fidelity Investments, Mastercard, IBM, de Zwitserse Posterijen en Sun Microsystems. Daarnaast heeft Brokat strategische samenwerkingsovereenkomsten afgesloten met bedrijven als Compaq, Intel, IBM, Siemens en Sun Microsystems. Brokat is van oorsprong Duits en heeft meer dan 1300 werknemers in 17 landen. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Nieuwegein. Informatie over Brokat en de producten zijn ook te vinden op Internet, www.brokat.com

# # #

Brokat, Brokat Software, Brokat Advisor en Brokat Advisor Solutions Suite zijn handelsmerken van Brokat AG of dochtermaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Java is een geregistreerd handelsmerk van Sun Microsystems, Inc. Genoemde namen en merken zijn (geregistreerde) handelsnamen dan wel handelsmerken van de betreffende bedrijven in de Verenigde staten en/of andere landen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Peggy de Lange
SOLID GROUND
Public Relations namens Brokat Nederland
Telefoon: 023 - 533 40 99
E-mail: peggy@solidground.nl