Persbericht

Avaya publiceert gids voor implementatie van bekabelingsnetwerken in het e-business-tijdperk

Allesomvattende, kosteloze leidraad voor nieuwe generatie communicatienetwerken

TER PUBLICATIE: 8 FEBRUARI 2001

RIJSWIJK - Avaya heeft onder de naam 'Een handleiding voor netwerken en bekabeling' een gids samengesteld, die bedrijven een leidraad biedt voor het plannen en implementeren van bekabelingsnetwerken voor de e-Business-generatie. Avaya is wereldwijd marktleider in de verkoop van gestructureerde bekabelingssystemen.

Doordat netwerken continu uitgebreid worden naar nieuwe werkgebieden, zijn er steeds meer verschillende soorten managers betrokken bij, en verantwoordelijk voor bekabelingsstrategieën zonder expertise te hebben op dit gebied. Hierdoor zoeken facility managers, architecten, designconsultants en afdelingshoofden naar brede maar niet te technische kennis van de belangrijkste issues omtrent bekabelingsnetwerken. De nieuwe gids van Avaya biedt deze doelgroep alle benodigde informatie over communicatie en bekabeling, zodat ze toch de juiste beslissingen kunnen maken.

De gids telt 46 pagina's en bevat onderwerpen als het doel van netwerken, netwerkstrategie, bekabelingsstandaarden en -regelgeving, maar ook richtlijnen voor de planning van kantoornetwerken, rekening houdend met groei en flexibiliteit.

Andere onderdelen behandelen de selectie van een leverancier, de 'Costs of Ownership' en bandbreedte-eisende applicaties als internet, multimedia en videoconferenties. Verder bevat de gids een complete verklarende woordenlijst van technische termen en afkortingen, die het de lezer mogelijk maakt te kunnen omgaan met de specialistische bekabelingsterminologie die zo vaak een drempel vormt voor het begrijpen van dit onderwerp.

Matias Peluffo, Technical Director van Avaya Connectivity Solutions EMEA, over de rol van de gids: "De communicatiemogelijkheden binnen kantoren veranderen zeer snel door de komst van het Internet. Leidinggevenden en planners zoeken naar duidelijke richtlijnen voor een infrastructuurstrategie. Daarbij willen ze er zeker van zijn dat hun netwerken voldoen aan de eisen van morgen en van de komende jaren. Ze willen dat hun beslissingen toekomstvast zijn."

De gids biedt netwerkmanagers een helder beeld van de werking van kantoornetwerken en locatiegebonden bekabeling, en van de manier waarop deze nieuwe applicaties als e-Business en videoconferenties kunnen ondersteunen. Verder worden operationele kwesties, installatie en eigendom duidelijk uitgelegd. De gedeelten over het omgaan met leveranciers, garantie en de impact van high-speed kantoornetwerken zijn zeer waardevol voor senior executives, planners en architecten met verantwoordelijkheid voor de planning en het budget.

De gids is gratis te verkrijgen bij Avaya, leverancier van de SYSTIMAX Structured Connectivity Solutions. Neem hiervoor contact op met Avaya, tel.070-4148960. Voor meer informatie over de connectiviteitsoplossingen van Avaya: www.systimax.com

Avaya
Avaya levert communicatiesystemen voor bedrijven, overheden en andere organisaties. Avaya biedt oplossingen voor spraak, geconvergeerde spraak en data, Customer Relationship Management, messaging en multiservice-netwerken en netwerkbekabeling. Avaya is wereldwijd marktleider in messaging en netwerkbekabeling, en marktleider in de Verenigde Staten op het gebied van bedrijfscommunicatiesystemen en call center-systemen. Dankzij een breed portfolio aan diensten en producten en strategische allianties met technologie- en consultingbedrijven is Avaya totaalleverancier van complete e-Business-oplossingen. Het hoofdkantoor van Avaya staat in Basking Ridge, N.J. (Verenigde Staten). Avaya Nederland heeft vestigingen in Nieuwegein en Rijswijk. Meer informatie is te vinden op www.avaya.nl