AOT

Amsterdam, 8 februari 2001

PERSBERICHT

AOT DEELNEMING BINCK NEEMT INTERNETACTIVITEITEN VAN IMG OVER

AOT deelneming Binck Brokers N.V. zal alle internetcliënten van IMG Holland de mogelijkheid bieden om op eenvoudige wijze over te gaan naar Binck. Hierdoor zal het cliëntenbestand van Binck verder toenemen. IMG zal haar internetactiviteiten per 15 maart a.s. beëindigen. Binck is in hoge mate geautomatiseerd, waardoor slechts een geringe uitbreiding van het aantal medewerkers noodzakelijk is. De benodigde werknemers zullen van IMG overkomen.

AOT verstrekt Binck een financiering van Eur 1,7 miljoen. Een deel van dit bedrag wordt gebruikt voor de overname van de activiteiten. Verder wordt een deel van dit bedrag gebruikt om het vermogen van Binck verder te versterken.

AOT heeft een belang van 25% in Binck Brokers N.V. Verder heeft AOT de mogelijkheid om, zodra de regelgeving dit toestaat, zonder extra kosten, een meerderheidsbelang in Binck te verwerven. Het is te verwachten dat Binck nog dit jaar zal gaan bijdragen aan het resultaat van AOT.

De regelgeving staat op dit moment niet toe dat een hoekmansbedrijf een belang van meer dan 25% in een broker heeft. Na de verandering van het handelssysteem op de Effectenbeurs zal de zogenaamde 'single capacity' van het hoekmansbedrijf komen te vervallen. Euronext heeft aangegeven dat het nieuwe systeem op 1 juli a.s. zal worden ingevoerd.

BINCK

Binck Brokers N.V. waar AOT een belang van 25% in heeft, is op 6 oktober 2000 gestart met een on-line broker (www.binck.nl). De start is succesvol verlopen.

OVER AOT

AOT is een van Europa's grootste onafhankelijke handelsbedrijven in financiële producten en handelt in effecten en derivaten op effecten (zowel aandelen als indexproducten) waarbij zij ondersteund wordt door een sterk IT en kwantitatief research team. Naast Amsterdam heeft AOT ook kantoren in Antwerpen, Londen, Sydney, San Francisco en Chicago. AOT is lid van 6 effectenbeurzen en 9 derivatenbeurzen.


-/-/-/-/