Alkmaar 8 februari, 2001

Persbericht:
De Hond laat scheet

Vreemde kop voor een persbericht. Helaas is dit in Nederland de enige manier om de aandacht te trekken van de (internet-)pers. Internet gaat om geld en over geld.

Nieuws:
de website Nut.nl is er mee gestopt.
Nut.nl was een uitgave van Stichting Nut en wilde 'de andere kant' van internet laten zien. De kant die niet gaat over 'poen en porno'. De kant die laat zien wat voor maatschappelijk nuttige activiteiten, organisaties en bedrijven er bestaan op internet.

Gestart als 'maatschappij-pagina' van het Startpagina.bv via 'Het Nut-sociaal portaal' naar 'Nut.nl-sociaal journaal'. En nu is het afgelopen. Het bleek niet mogelijk om met een paar vrijwilligers lange tijd een kwalitatief goede site te maken. Gemiddeld trok de site 200 bezoekers (visitors) per dag. Niet interessant voor adverteerders en grote sponsors. Grote fondsen gaven hun geld liever aan bestaande organisaties. Het bedrijfsfonds voor de pers 'deed nog niet aan internet'. Anderen vonden het 'geen prioriteit hebben' of moesten 'nog beleid ontwikkelen'. We 'pasten' niet bij een bepaald fonds en de overheid besteedde haar geld liever aan de hobby's van Roger van Boxtel.

'De tijden' zijn ook veranderd. Weinig mensen lijken op dit moment geĂŻnteresseerd in een site met een kritische kijk op maatschappelijke onderwerpen.

Met vriendelijke groeten,
Peter Bekker
Nut.nl
info@nut.nl

P.S.1 De reden om op dit moment te stoppen is dat de webmaster om gezondsredenen stopt met het maken van de site.

P.S.2 Overigens blijf ik van mening dat de heer Zorreguieta een molenaar is.

Met vriendelijke groeten,
Peter Bekker
Stichting Nut
072-5643503