Gemeente Hilversum

Vervanging openbare verlichting in 2001

Al een aantal jaren is Hilversum bezig met het vernieuwen van de verouderde, openbare verlichting. Het gaat om in technisch opzicht afgeschreven lichtmasten en armaturen die in slechte staat verkeren en niet meer voldoen aan de normen. De vervanging gebeurt doorgaans tegelijk met andere werkzaamheden aan de weg. Zo wordt de overlast voor de verkeersdeelnemers tot een minimum beperkt. Ook dit jaar wordt weer in een groot aantal woonstraten de verlichting vervangen.
Energiezuinig

Onderzoek wijst uit dat de nieuwe (witte) PL-verlichting met elektronische voorschakelapparaat (EVSA), die Hilversum de laatste jaren in de woonstraten plaatst, de meeste energiebesparing oplevert. Gekeken wordt hoe op de buitenring, waar een ander soort verlichting toegepast wordt dan in de woonstraten, nog energiebesparing mogelijk is. De verwachting is dat daar dit jaar meer duidelijk over komt. Dan wordt ook daar werk van gemaakt.

De straten

Dit jaar zijn de volgende woonstraten aan de beurt: Kolhornseweg (inclusief ventweg), Elzenlaan, Hazelaarlaan, Lijsterbeslaan, Moerbeilaan, Kastanjelaan, Zinniastraat, Primulastraaat, Goudenregenstraat, J.H. Meijerstraat, Dotterstraat, Salviastraat, Asterstraat, Nieuwlandseweg, Piet Heinstraat, Tjerk Hiddesweg, Ad. De Ruyterlaan, Van Ghentlaan (inclusief ventweg), Karel Doormanstraat, Van Neslaan, Banckertlaan, Sweerslaan, Sparrenlaan.