Persbericht

ING Groep

Amsterdam, 8 februari 2001
ING Employee Benefits gelanceerd in Tsjechië

Vandaag is ING Employee Benefits officieel van start gegaan in Tsjechië. Door ontwikkelingen zoals de vergrijzing van de bevolking en het verder oplopen van het tekort op de overheidsbegroting treedt er een verschuiving op van publieke naar private sociale voorzieningen. Als gevolg van deze verschuiving en door pensioenhervormingen en nieuwe belastingwetgeving voor levensverzekeringen in Tsjechië onstaat een interessante markt voor de verkoop van employee benefitsproducten. Tsjechische bedrijven kunnen vanaf begin dit jaar pensioenen en levensverzekeringen voor hun medewerkers aftrekken van de belasting. ING speelt met ING Employee Benefits op deze ontwikkelingen in.
ING heeft haar jarenlange ervaring op het gebied van employee benefits in Nederland gebundeld in een employee benefitsconcept dat zij reeds succesvol heeft geëxporteerd naar andere Europese landen, zoals Spanje, Italië, Polen, Roemenië en nu ook naar Tsjechië. Het nieuwe employee benefitsbedrijf zal haar producten in Tsjechië verkopen via de verzekeringsadviseurs van ING Nationale-Nederlanden en via een netwerk van eigen professionele employee benefitsadviseurs. Via andere labels is ING ook actief op het gebied van employee benefits in de landen België, Japan, Australië en de Verenigde Staten.
ING Employee Benefits voorziet in een verscheidenheid aan producten (pensioen- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, vermogensbeheer, beleggingsfondsen, spaarproducten e.d.). Tevens biedt het concept een geavanceerde internetoplossing waarmee werkgevers en werknemers rechtstreeks met ING Employee Benefits kunnen communiceren over de afgesloten regelingen.