FC Twente

hoofdsponsor:

2001-02-08

Donker eind NAC - FC Twente

Scheidsrechter Jol heeft vanavond na 59 minuten spelen de wedstrijd NAC - FC Twente moeten staken. Aanleiding hiervoor was het uitvallen van de lichtinstallatie in het stadion van de ploeg uit Breda.

In het eerste uur dat er wel gevoetbald werd, waren er weinig hoogtepunten te noteren. NAC was weliswaar ietwat beter dan FC Twente, doch eigenlijk mocht dit overwicht geen naam hebben.
De stand op het moment van staken was nog 0-0. Het meest waarschijnlijke scenario is dat er een datum en tijd worden geprikt waarop het resterende halfuur moet worden uitgespeeld. Het woord hierover is aan de KNVB.

2001-02-07

Twente bereikt halve finale

De ploeg van trainer/coach Fred Rutten deed goede zaken in Zwolle. Door een 3-4 overwinning op de plaatselijke FC plaatste FC Twente zich voor de halve finale van de Amstel Cup.

Twente speelde niet de gehele wedstrijd overtuigend, het keek al na 1 minuut tegen een achterstand aan. Door een snelle gelijkmaker van Vennegoor of Hesselink zat Twente snel weer in het zadel. Hoewel Zwolle nogmaals op voorsprong kwam door een eigen doelpunt van Heubach, had Twente toch het betere spel en kwam via Van der Laan, Booth en Vennegoor of Hesselink op een 2-4 voorsprong. Abbenhues deed nog wat terug via een schitterende treffer, maar het bleef bij 3-4.

lees het wedstrijdverslag

FC Twente Nieuws: tweede: FC Twente 2 hard onderuit 2001-02-05

FC Twente 2 hard onderuit

Het tweede elftal van FC Twente kende een valse herstart na de winterstop. In de eerder uitgestelde thuiswedstrijd tegen de reserves van Ajax gingen de mannen van trainer Rini Coolen met 1-5 onderuit.

FC Twente 2 - Ajax 2 was vanavond de enige wedstrijd die doorgang vond in de reserve-eredivisie en het werd voor de tukkers geen prettige avond. Een klein halfuur wist de ploeg achterin de 'nul' te houden, maar toen was het snel gebeurd. Door twee goals in even zoveel minuten door Yakubu en Van der Gun nam Ajax 2 een 0-2 voorsprong bij rust.

Dezelfde Van der Gun en zijn teamgenoot Quaza brachten Ajax 2 nog voor het uur op een dubbele voorsprong. Simon Cziommer wist na exact een uur spelen de eer te redden voor FC Twente 2, waarna Longuet zes minuten voor tijd de eindstand op 1-5 bepaalde. Door deze nederlaag zakte FC Twente 2 van de zesde naar de zevende plek op de ranglijst.

Kijk hier voor meer informatie over de wedstrijden van FC Twente 2 en de stand in de reserve-eredivisie.

FC Twente Nieuws: uitslagen: FC Twente vijzelt vertrouwen verder op 2001-02-03

FC Twente vijzelt vertrouwen verder op

Onder heerlijk winterse omstandigheden heeft FC Twente het zelfvertrouwen en de vorm vanavond weer verder weten op te veizelen. In de thuiswedstrijd tegen Willem II, alwaar de veldverwarming zijn nut bewees, won de ploeg gedecideerd met 3-1.

FC Twente had vanavond moeite om echt op gang te komen door het stugge verdedigende spel van Willem II. Op slag van rust wisten binnen een minuut Arjan van der Laan en Ellery Cairo het net te vinden, waardoor er reeds bij rust een goede marge was.

Na rust scoorden de Tilburgers via Jaliens vlot tegen, maar dit was niet meer dan een speldeprik richting Twente. De ploeg uit Enschede speelde de wedstrijd goed uit en had bij een scherpere afronding met een nog hogere score kunnen eindigen. Nu wist alleen Vennegoor of Hesselink nog te scoren.

FC Twente Nieuws: spelers: Sjaak Polak naar FC Twente 2001-01-30

Sjaak Polak naar FC Twente

Sjaak Polak tekende gisteren een contract van 3,5 jaar bij FC Twente. Eerder op de dag doorstond Polak de medische keuring en trainde aansluitend mee met de selectie op de Vliegbasis Twenthe. De 24-jarige linksback is afkomstig van Excelsior en speelde daar de afgelopen 4,5 seizoenen.

Polak had meerdere clubs voor het uitkiezen, maar toen FC Twente zich meldde was de keus en de overstap snel gemaakt.

FC Twente Nieuws: tweede: Nuttige bekerwinst FC Twente 2 2001-01-29

Nuttige bekerwinst FC Twente 2

Het tweede elftal van FC Twente heeft vanavond een nuttige overwinning behaalt in de bekerwedstrijd uit tegen SC Veendam. De uiteindelijke score was wat magertjes (2-3), gezien de onderlinge verhoudingen op het veld.

FC Twente 2 trad sinds de winterstop drie keer aan in een oefenwedstrijd en drie keer werd deze op een kunstgrasveld gespeeld. Het was voor trainer Rini Coolen dan ook een geruststelling dat zijn jongens het ook nog op een normaal veld konden. Twente startte goed en nam via De Visscher (21') en Timmerman (25') een 0-2 voorsprong.

Hoewel de spelverhoudingen duidelijk in het voordeel van de goed spelende tukkers lagen, wist Veendam via een benutte penalty van Oosting (35') en een goal van Griffith (57') nog langszij te komen. In het laatste halfuur kreeg Twente 2 opnieuw legio kansen om de zaken af te maken, maar alleen Muhamadu (68') wist nog te scoren.

FC Twente 2 was reeds geplaatst voor de kwart-finale in de strijd om de Amstel Malt Cup en treft hierin volgende week donderdag 8 februari Sparta 2 in het Arke-stadion (aanvang: 18.30 uur).

Voor informatie over de wedstrijden van FC Twente 2, verwijzen we u naar deze pagina.

FC Twente Nieuws: uitslagen: Twentse Cupkoorts in Sittard 2001-01-27

Twentse Cupkoorts in Sittard

FC Twente heeft zich vanavond door middel van een 2-1 overwinning op Fortuna Sittard verzekerd van een plaats bij de laatste acht van het vaderlandse bekertoernooi. Op deze zege viel niets af te dingen.

De ploeg van trainer Fred Rutten speelde in Sittard een verkapte thuiswedstrijd. Van de 4.000 aanwezige toeschouwers kwamen er maar liefst 2.400 met 50 bussen uit Twente.

De trouwe aanhang zag Twente vroeg in de wedstrijd al een voorsprong nemen door een doelpunt van Thijs Houwing. Ondank het overwicht van Twente kon Fortuna nog voor rust gelijk maken door een doelpunt van Bjekovic. In de tweede zorgde een treffer van Booth ervoor dat Twente doorgaat naar de kwartfinale, waar het op Zwolle stuit.

FC Twente Nieuws: programma: Wedstrijden verplaatst 2001-01-27

Wedstrijden verplaatst

FC Twente heeft het initiatief genomen om de wedstrijd Fortuna Sittard
- FC Twente, welke gepland stond op zaterdag 12 mei te verplaatsen naar vrijdag 11 mei 2001.

Dit in verband met de eventueel te plannen herdenkingsactiviteiten met betrekking tot de vuurwerkramp, die Enschede vorig jaar 13 mei trof. FC Twente diende dit verzoek in na overleg en in samenwerking met het Coördinatie Nazorg Vuurwerk Enschede.

De wedstrijd De Graafschap - FC Twente is op verzoek van Jong Oranje verplaats van zondag 22 april naar zaterdag 21 april 2001.

FC Twente Nieuws: kaarten: Op weg naar de finale Amstel Cup 2001-01-26

Op weg naar de finale Amstel Cup

De loting voor de Amstel Cupcompetitie is inmiddels verricht en op zaterdag 27 januari staat de bekerwedstrijd Fortuna Sittard tegen FC Twente voor de deur.

Om onze jongens optimaal te steunen, heeft FC Twente besloten een supportersactie rondom de wedstrijd tegen Fortuna Sittard te organiseren. Bij de SSU zijn nog enkele kaarten te verkrijgen.

15.15 uur Enschede, CS, Vriendenkring

Het busnummer staat vermeld op het wisselbiljet achter het rijnummer.

FC Twente Nieuws: uitslagen: Volgende halte in cup-tour: Sittard 2001-01-23

Volgende halte in cup-tour: Sittard

FC Twente heeft zich vanmiddag met groot gemak weten te plaatsen bij de laatste zestien van het nationale bekertoernooi. Het uitduel tegen Achilles '94 werd met 1-6 gewonnen.

Nadat de rechter de reglementaire overwinning van FC Twente op Achilles had teniet gedaan, diende de ploeg vandaag alsnog in actie te komen om een plaats in de achtste finales veilig te stellen. Veel moeite koste dat niet. Na een kleine tien minuten spelen stond FC Twente reeds met 0-2 voor en was er geen vuiltje aan de lucht. Bij rust was het zelfs 0-3.

Na rust kon Achilles via Heuvel een keer tegen scoren, maar Twente stelde in het laatste kwartier orde op zaken door nogmaals drie keer te scoren. De Twentse goals kwamen op naam van Vennegoor of Hesselink (3), Cairo, Booth en Wekema (eigen doel).

FC Twente Nieuws: uitslagen: FC Twente wint van VVV 2001-01-14

FC Twente wint van VVV

Op het terrein van RKVV Volharding mocht FC Twente aantreden tegen VVV uit Venlo, dat uitkomt in de vaderlandse Toto Divisie.

FC Twente won het duel in de kou met 0-3 door doelpunten van Van der Laan(5"), Booth(23") en Cairo(33").

FC Twente Nieuws: uitslagen: Rentree Booth bij HSC 2001-01-10

Rentree Booth bij HSC

FC Twente speelde vanavond zijn tweede oefenwedstrijd van dit jaar alweer. Na de overwinning van afgelopen zondag tegen Rigtersbleek, werd nu hoofdklasser HSC '21 uit Haaksbergen bedwongen.

In tegenstelling tot de wedstrjd van zondag benutte trainer Fred Rutten in deze wedstrijd slechts vijftien spelers. Een daarvan was de van een blessure terug gekeerde Scott Booth. Hij begon vanavond in de basis en maakte na een uurtje spelen plaats voor de jeugdige Nick Hoekstra.

FC Twente won het duel uiteindelijk met 0-4 na een ruststand van 0-2. Voor rust scoorden Jan Vennegoor of Hesselink en Chris de Witte. Na rust nam Vennegoor de complete productie voor zijn rekening. Twente miste Ten Hag en Van der Leegte wegens kleine blessures en Pique en Houwing wegens een trainingskamp van Jong Oranje.

Opstelling FC Twente:
Boschker, El Brazi, Mentink (Hulshoff), Pothuizen, Heubach (Karnebeek), Van der Laan, Booth (Hoekstra), Van de Paar, Cairo (Pahlplatz), Vennegoor of Hesselink, De Witte

FC Twente Nieuws: tweede: Hervatting FC Twente 2 2001-01-09

Hervatting FC Twente 2

Ook het tweede elftal van FC Twente heeft de draad na de winterstop weer opgepakt. Gisteren, maandag 8 januari, stond de eerste training op het programma en in de komende weken speelt de ploeg oefenwedstrijden tegen NEO, Heracles Almelo 2 en DOS '37. De eerste in deze serie van drie is aankomende donderdag 11 januari om 19.30 uur uit tegen NEO.

Voordat FC Twente de competitie zal hervatten, speelt de ploeg eerst nog een achterstallige wedstrijd in het kader van de tweede ronde van de Amstel Malt Cup. Op maandag 29 januari wordt uit tegen BV Veendam 2 gespeeld. Overigens is FC Twente al zeker van een plaats in de kwart-finale. Daarin wacht op donderdag 8 februari in het eigen Arke-stadion een treffen met Sparta Rotterdam 2.

De eerste competitie-wedstrijd na de winterstop is de uitgestelde thuiswedstrijd tegen Ajax 2. Deze wordt nu op maandag 5 februari afgewerkt, aanvang 18.30 uur.

Kijk ook op deze pagina voor alle informatie over de wedstrijden van FC Twente 2.

FC Twente Nieuws: uitslagen: Twente dubbelt Rigtersbleek 2001-01-07

Twente dubbelt Rigtersbleek

De eerste oefenwedstrijd in het nieuwe jaar heeft FC Twente met dubbele cijfers gewonnen. Hemelsbreed een kilometer van het eigen Arke-stadion werd het 0-10 op de velden van Rigtersbleek na een 0-4 ruststand.

Trainer Fred Rutten benutte de oefenwedstrijd om met een ruime selectie van liefst 21 spelers de strijd aan te gaan. In deze selectie was de meest in het oog springende naam die van de kersverse huurling Patrick Pothuizen die de gehele tweede helft mee deed. Door blessures waren Grujic, Booth, Ten Hag en Pahlplatz niet van de partij.

Een monsterscore leek vanmiddag in het verschiet te liggen, doordat Twente na een kleine twintig minuten al op een 0-4 voorsprong stond. Vreemd genoeg stokte de teller vervolgens tot de 70e minuut. Hierna kwam het verschil qua conditie duidelijk om de hoek kijken, want waar FC Twente nog volop kon blijven spelen, vielen sommige spelers van Rigtersbleek bijna over de eigen benen van vermoeidheid.

De doelpunten van FC Twente kwamen op naam van Jan Vennegoor of Hesselink, Thijs Houwing (beiden 3), Jeffrey de Visscher (2), Arjan van der Laan en Simon Cziommer (beiden 1).

Boschker (46. Van Ede), Hulshoff (63. Hilgerink), Mentink (46. Karnebeek), El Brazi (46. Pothuizen), Heubach (63. Pique), Van de Paar (46. Cziommer), Van der Leegte (63. Hoekstra), Cairo (46. De Visscher), Houwing (46. Van der Laan), Vennegoor of Hesselink (68. Houwing), De Witte (68. Brugge).

FC Twente Nieuws: overig: FC Twente huurt Pothuizen 2001-01-06