Gemeente Utrecht

GEMEENTE UTRECHT BOUWT NIEUWE STADSTIMMERWERF

Op maandag 12 februari 2001 wordt door Wethouder J.H.C. van Zanen van Openbare Ruimte de eerste paal geslagen voor een nieuwe 'Stadstimmerwerf'. De nieuwe werf wordt gebouwd op een nieuw industrieterrein aan de Cartesiusweg aan de Spoordijkzijde. Naar verwachting wordt de nieuwbouw eind 2001 opgeleverd.

De huidige Stadstimmerwerf van de gemeente aan de Heycopstraat wordt dan gesloten.

De huidige Stadstimmerwerf aan de Heycopstraat is gevestigd in een oude veilinghal. Deze locatie voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en gaat plaatsmaken voor woningbouw. In de huidige Stadstimmerwerf is een grote groep medewerkers van de Dienst Stadsbeheer gevestigd, die zich bezighouden met riolering en waterbouw, gemalen, wegen, kinderspeeltoestellen en elektrotechniek. Daarnaast zijn er nutsbedrijven, een magazijn en een centrale werkplaats gevestigd.

In het nieuw te bouwen gebouw worden ook een aantal wijkposten van de Dienst Stadsbeheer gevestigd. De wijkploegen blijven weliswaar werken in hun eigen wijken, maar door een gezamenlijke huisvesting kan er nog efficiënter gewerkt worden.