PinkRoccade NV

Outsourcing Computercentrum Waterbedrijven naar PinkRoccade
Voorburg, 12 februari 2001

PinkRoccade nv en de aandeelhouders van het Computercentrum Waterbedrijven bv (CCW), hebben dit weekend een intentieverklaring getekend over de outsourcing van het computercentrum naar PinkRoccade.

CCW is marktleider op het gebied van administratieve gegevensverwerking voor waterleidingbedrijven en bezit een goede positie in de levering van deze diensten aan waterschappen. Bij het bedrijf werken circa 150 medewerkers.

PinkRoccade is via werkmaatschappij Civility eveneens actief in dit marktsegment en dat van andere lagere overheden. Gezamenlijk verwachten beide bedrijven door de outsourcing efficiencyvoordelen te bereiken bij de uitvoering van taken voor klanten van waterschappen, waterleidingbedrijven en gemeenten. Voorbeelden hiervan zijn de geïntegreerde aanslag voor heffingen en cross selling van diensten.

Al op korte termijn zal naar verwachting de definitieve overeenkomst worden getekend. Zowel de SER, de vakorganisaties als de Nma zijn of worden geïnformeerd over de voorgenomen outsourcing. Ook de wederzijdse (Centrale) Ondernemingsraden wordt om advies gevraagd.