YourNews breidt uit naar de Belgische markt

Content syndicator ziet groeiende vraag mobiele informatie

Rotterdam, 12 februari 2001 YourNews, pan-Europese syndicator van on-line en draadloze digitale content, is met ingang van heden actief op de Belgische markt. De uitbreiding naar België is een integraal onderdeel van de Europese expansie van het van oorsprong Nederlandse bedrijf. Met kantoren in Rotterdam, Amsterdam, Londen en Frankfurt en activiteiten in België, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Spanje en Oostenrijk is YourNews de grootste content syndicator in Europa.

YourNews opereert op de Belgische markt met meertalige nationale en internationale content. We zijn als zodanig de eerste content syndicator die in België actief is , aldus Gerhard Top, Managing Director YourNews Benelux.

Eén van de eerste Belgische klanten die content van YourNews aanbiedt, is Chello. Via haar portal (www.chello.be) biedt de provider 24 uur per dag actueel nationaal en internationaal nieuws. De nationale content die YourNews syndiceert is onder andere afkomstig van Belga, AFP, Sport Uitslagendienst en van een groot aantal originators van specifieke content zoals financieel nieuws, autonieuws, horoscopen, entertainment en ICT nieuws.

Vooralsnog opereert een team van 5 personen vanuit het zuiden van Nederland. Het team is aanwezig op de TMaB in Brussel op 15 en 16 februari 2001 (standnummer 2311). De beurs, gericht op producten en toepassingen in de mobiele communicatie en mobiel internet, is een uitstekend platform voor YourNews om zich te presenteren. Het bedrijf voorziet een sterke groei van met name de vraag naar mobiele informatie en entertainment, onder meer via WAP, SMS en GPRS.

Onlangs kondigde YourNews aan haar tweede financieringsronde succesvol afgerond te hebben. De Belgische Venture Capitalist GIMV heeft als lead-investor 3 miljoen euro geïnvesteerd in de groei van YourNews. Daarnaast hebben de twee belangrijkste kapitaalverstrekkers uit de eerste financieringsronde, ABN AMRO Participaties en Insight Capital Partners, hun deelneming verhoogd met elk 3 miljoen euro.

Over YourNews
YourNews biedt een marktplaats en de technologie voor het syndiceren van digitale content. De unieke nieuwsvoorziening is geschikt voor diverse digitale media zoals Internet, WAP, SMS en e-mail. 95% van YourNews content is afkomstig uit Europese bronnen en bestrijkt regionaal, nationaal en internationaal nieuws, op gebieden als zakelijk-financieel, gezondheidszorg, muziek, sport en lifestyle, plus specifieke markten als de bouw- en olie-industrie. Inmiddels heeft YourNews tal van vooraanstaande nieuwsleveranciers als partners, waarvan het duizenden berichten per dag betrekt, vergaard door journalisten over de hele wereld. Alle content is beschikbaar in de belangrijkste Europese talen waaronder Nederlands, Engels, Frans en Duits. Klanten van YourNews zijn onder meer mobiele telefonie-aanbieders, publiek toegankelijke websites van bekende Nederlandse portals en ISP's.

YourNews is in 1997 opgericht door Jan van Ottele en heeft momenteel 135 werknemers. Het bedrijf heeft kantoren in Rotterdam, Amsterdam, Londen en Frankfurt. YourNews is de eerste pan-Europese content syndicator en is inmiddels actief in Duitsland, Engeland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje en België.

Voor meer informatie

YourNews
Joke van Look
010-2660266
jokevl@yournews.nl

Whizpr
Ward van Beek
0317-410483
ward@whizpr.nl