Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-02-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.00 uur
Rijden onder invloed

UTRECHT Zondagnacht zag de politie een auto op de Wittevrouwensingel rijden waarvan het vermoede bestond dat de bestuurder gedronken had. Na een eerste blaastest bleek dat de 38-jarige bestuurder uit Utrecht gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de man 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Met een boete van 700,= en een rijontzegging van vier uur werd hij naar huis gestuurd.

Straatroof UTRECHT Een 68-jarige vrouw uit Utrecht fietste zondagnacht over de Croeselaan in de richting van Balijelaan. Ter hoogte van de Veilingstraat kwam er een auto met twee inzittenden naast haar rijden. Plotseling stopte de auto. De passagier stapte uit en kwam op de vrouw toelopen.

De vrouw vertrouwden het niet en begon om hulp te schreeuwen. Op dat moment trok de man aan haar tas. Ondanks dat zij haar tas stevig vast hield zag hij toch kans de tas mee te nemen. De inmiddels gewaarschuwde politie zag aan de hand van getuigen verklaring het voertuig van de verdachten over de Croeselaan rijden in de richting van de Jaarbeurs. Ter hoogte van het Jaarbeursplein werd de auto geparkeerd en rende één van de verdachten weg in de richting van de roltrappen van HC.

Een oplettende 35-jarige taxichauffeur uit IJsselstein zag dat de verdachte probeerde te vluchten en zette een korte sprint in. Na 100 meter zag de taxichauffeur kans de 23-jarige verdachte uit Utrecht tegen de grond te werken. Met behulp van een agent kon de man worden aangehouden. De tweede verdachte een 21-jarige man uit Utrecht - werd in zijn auto aangehouden.

In het voertuig werd de tas van de 68-jarige vrouw aangetroffen. Tevens werden diverse goederen van diefstal afkomstig aangetroffen. Beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.

Autokrakers aangehouden

UTRECHT Tijdens een geplande actie op autokrakers zag de politie zondagmiddag twee mannen ter hoogte van het Moreelsepark lopen die bijzonder veel belangstelling hadden voor geparkeerde auto`s.

De agenten besloten de mannen te volgen. De twee liepen naar het Janskerkhof. Hier nam één van de mannen een strategische positie in en stond op de uitkijk. De andere man liep naar een geparkeerd voertuig en opende na enkele seconden het linker portier.

Eenmaal in de auto werd de 33-jarige inbreker uit Utrecht door de agenten aangehouden. Zijn maat in het kwaad die op de uitkijk stond werd ook aangehouden. Beide mannen werden voor verhoor overgebracht naar het bureau. De politie houdt regelmatig acties waarbij in burger getracht wordt autokrakers aan te houden.

Poging inbraak in een woning

UTRECHT Zondagmiddag kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd in een woning aan de Oosterstraat. Ter plaatse zag de politie dat getracht was het slot van de voordeur te forceren.

Door getuigen werd gezien dat twee jongens waren weggelopen in de richting van de Zonstraat. Uiteindelijk kon de politie in een woning aan de Oosterstraat twee verdachten een 13 en 16-jarige jongen uit Utrecht aanhouden.