Gemeente Rotterdam

5E VEILIGHEIDSPELD VOOR MEES HAKKENBERG

Wethouder Els Kuijper reikt op 12 februari de gemeentelijke Veiligheidspeld uit aan Mees Hakkenberg, Lokatiedirecteur van CG Henegouwen (VMBO) van de locatie Laanslootseweg.

De heer Hakkenberg maakt zich al jaren verdienstelijk in het bevorderen van beleid dat de veiligheid van de jeugd in en rondom scholen moet verbeteren. De heer Hakkenberg is onder andere initiatiefnemer voor het convenant `scholen - politie' in Spangen. In Samenwerking met het Leger des Heils en de Stichting Lotus Millennium heeft hij sociale vaardigheidstrainingen opgezet, waarbij zowel leerlingen als docenten, indien nodig, intensieve begeleiding van de genoemde partners kunnen krijgen. De school levert een bijdrage in het belang van ex-gedetineerde jongeren.

De gemeentelijke Veiligheidsspeld is een jaarlijke onderscheiding voor een persoon die werkzaam is in het Rotterdamse Onderwijs en zich heeft onderscheiden op het gebied van veiligheid in en rondom scholen. De prijs bestaat uit een zilveren speld voor de laureaat en een cheque van 5 duizend gulden te besteden binnen de school aan een door de school nader te bepalen activiteit in het kader van "Veilig op School'.
De speld is een inititatief van de Dienst Stedelijk Onderwijs in overleg met Projectgroep Veilig.