DROGISTERIJ.NET

Legale verkoop geneesmiddelen bij Drogisterij.net

Drogisterij.net is de virtuele drogist die sinds een jaar op internet allerlei producten aanbiedt die in een normale drogisterij ook te koop zijn, zoals geuren, voorbehoedsmiddelen, zwangerschapstesten, incontinentieartikelen, etc.
Vooral consumenten die aan huis gebonden zijn (gehandicapten, ouderen) maar ook tweeverdieners met weinig tijd kopen graag bij Drogisterij.net.

De verkoop nam zo toe dat er uitgeweken moest worden naar een eigen logistiek verwerkingscentrum. Voordien werd er verkocht vanuit één van de vijf bestaande drogisterijen waar alle benodigde vergunningen en diplomas aanwezig zijn. Door deze snelle groei was verzuimd om ook voor het nieuwe logistieke verwerkingscentrum de vergunning aan te vragen. Deze aanvraag is ondertussen in behandeling.

In overleg met de inspectie voor de gezondheidszorg is besloten om de opzet van de website te veranderen zodat de scheiding tussen drogisterij en apotheek zichtbaar is.

De gesprekken over de aanvraag en de beoordeling van recepten via internet worden de komende weken gevoerd tussen de inspectie voor de gezondheidszorg, arts en apotheek.