webMethods rondt acquisitie af van IntelliFrame Corporation, een dochteronderneming van CNT

Amsterdam, 13 februari 2001 - webMethods (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van business-to-business integratie (B2Bi)-oplossingen, maakt bekend dat het bedrijf de overname van IntelliFrame Corporation heeft afgerond, een volledige dochteronderneming van Computer Network Technology Corporation (Nasdaq: CMNT). Door deze acquisitie verkrijgt webMethods IntelliFrame, bepaalde technologie en IntelliFrame's research en development team in Boston, om de functionaliteit van webMethods' integratieoplossing te uit te breiden.

Met de acquisitie is een bedrag van $31,3 miljoen dollar gemoeid, waarvan $8,8 miljoen in cash is betaald en $22,5 miljoen in nieuw uitgegeven gewone aandelen van webMethods. webMethods verwacht dat praktisch het hele aankoopbedrag in de resultaten van het lopende kwartaal zal worden verrekend als kosten voor onderhanden R&D.

"webMethods begint het standaardplatform te worden voor zowel de integratie van zakelijke processen binnen organisaties als daarbuiten, door de firewall heen," zegt Jim Green, CTO en executive vice president productontwikkeling van webMethods. "Klanten die webMethods-oplossingen als de backbone van hun procesautomatisering gebruiken hebben een geavanceerd product nodig. Dat product dient niet alleen systemen met elkaar te verbinden, maar moet ook de menselijke factor die hoort bij het integreren van een wereldwijd bedrijf in ogenschouw nemen. De acquisitie van IntelliFrame brengt webMethods een zeer gericht en getalenteerde R&D-organisatie, die onze oplossingen voor procesautomatisering zullen uitbreiden en verbeteren. Daardoor zullen we in staat zijn om de nieuwe generatie integratieoplossingen te bouwen."

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van softwareoplossingen voor business-to-business integratie (B2Bi). Als het enige bedrijf dat zowel via Internet als in de gehele 'extended enterprise' naadloze B2Bi kan leveren, biedt webMethods aan wereldwijde top-2000-bedrijven en aan B2B-marktplaatsen een complete, end-to-end oplossing voor het integreren van klanten, leveranciers en partners tot een real time handelsnetwerk en het verbeteren van de interne operationele efficiëntie. De productreeks van webMethods stelt bedrijven in staat om nieuwe bronnen van inkomsten te genereren, de banden met klanten te verstevigen, inefficiënties in de distributieketen substantieel te verminderen en de interne zakelijke processen te stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië en de Pacific. De belangrijkste verticale markten voor webMethods zijn chemie, financiële dienstverlening, hightech fabricage en telecommunicatie. Het bedrijf bedient wereldwijd meer dan 550 klanten van wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical Company, Grainger, Motorola en Starbucks tot belangrijke B2B-marktplaatsen zoals ForestExpress, eHITEX/Converge en PetroCosm. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Ariba, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com