Gemeente Breda

09-02-2001

Gemeente onderzoekt behoefte aan winkelvoorzieningen in Prinsenbeek De gemeente Breda wil een actueel inzicht krijgen in het koopgedrag van inwoners van Prinsenbeek. Daarvoor houdt de afdeling Onderzoek en Informatie een telefonische enquête onder meer dan 300 inwoners van Prinsenbeek.

Van 9 tot en met 24 februari 2001 benaderen medewerkers van de afdeling Onderzoek en Informatie meer dan 300 inwoners van Prinsenbeek, met het verzoek medewerking te verlenen aan de enquête. De bewoners die worden benaderd ontvangen vooraf een brief met informatie over de opzet van de enquête.

Het onderzoek moet informatie opleveren over het winkelbezoek van de inwoners van Prinsenbeek. De resultaten van het onderzoek zijn van belang om te weten te komen of de winkelvoorzieningen zijn afgestemd op de behoeften van de consumenten. De bedoeling is de resultaten te verwerken in de structuurschets kom Prinsenbeek. De structuurschets is de basis van het nieuw op te stellen bestemmingsplan kom Prinsenbeek. Vandaar dat de klankbordgroep bestemmingsplan kom Prinsenbeek het onderzoek begeleidt. In de klankbordgroep zitten vertegenwoordigers van winkeliers/ondernemers en consumenten.

Uit het onderzoek moet blijken of er in het winkelbezoek sinds 1993 veel veranderd is. In dat jaar is voor het laatst onderzoek gedaan naar de detailhandel in Prinsenbeek.
Tevens wordt gevraagd hoe de bewoners de bestaande winkels beoordelen en of er bepaalde winkels gemist worden. Het koopgedrag van ouderen krijgt in het onderzoek speciale aandacht.

Breda, 9 februari 2001