Gemeente Breda

09-02-2001

Start Milieuprijs Breda 2001: Hoe smaakt Breda in 2015? Vanaf zaterdag 10 februari kunnen bewoners, bedrijven of instellingen ideeën indienen voor de Milieuprijs Breda 2001. Het thema is: Hoe smaakt Breda in 2015?. Het gaat daarbij om ideeën en praktisch uitvoerbare plannen van bewoners, bedrijven of instellingen die het milieu sparen of verbeteren. Dit jaar gaat het om ideeën die betrekking hebben op de thema's uit de Milieuvisie: afval/grondstoffen, bodem, energie, externe veiligheid, geluid/lucht, geur, natuur en water. Wethouder De Werd van milieu en de heer M. Voeten, voorzitter van de Milieuprijsjury, geven morgen in het Stadhuis het startsein voor de Milieuprijs Breda 2001. De inzendtermijn sluit op 31 maart 2001, de winnaar wordt in juni bekend gemaakt. Deze ontvangt een bedrag van 2015,-, eeuwige roem, publiciteit en - als dat kan - de uitvoering van het idee

Een ambitie van het Bredase gemeentebestuur, vastgelegd in de Stadsvisie Breda, is dat Breda in de toekomst een duurzame en leefbare stad blijft. Duurzaamheid en leefbaarheid zijn ook de pijlers voor de Milieuvisie Breda 2000-2015. Het thema van de Milieuprijs 2001 hangt hier nauw mee samen: Milieu is smaakmakend voor de stad. Het thema dit jaar is vanuit die gedachte ontstaan: Hoe smaakt Breda in 2015?. Goede ideeën voor de Milieuprijs kunnen ook in de Milieuvisie en het bijbehorend activiteitenprogramma worden opgenomen.

Deelnemers kunnen hun idee op allerlei manier verwerken: op papier, digitaal, fotografisch of bijvoorbeeld in de vorm van een maquette of kunstwerk. Belangrijk is dat deze ideeën eenvoudig zijn over te nemen of uit te voeren.
Men kan gebruik maken van het elektronisch formulier Milieuprijs 2001 voor inzending.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met het Informatiecentrum Natuur en Milieu, telefoonnummer (076) 529 44 60. Ook is informatie te vinden in het Stadskantoor, de deelstadskantoren en meldpunten, de bibliotheken en het Milieu Educatief Centrum liggen folders over de Milieuprijs.
(Zie ook het artikel hierover in 'Stad Breda'.)

Het is de vijfde keer dat de gemeente Breda de Milieuprijs organiseert. Met deze prijs wil de gemeente Breda inwoners, bedrijven of instellingen meer bij het milieu betrekken en de stad groen en leefbaar houden. De themas van de Milieuprijs in voorgaande jaren waren: 'Natuurlijk Breda', 'Zuinig met water en energie', ' Verkeer in BredaWat beweegt u?' en 'Recycle, van oud naar nieuw in Breda'.

Breda, 9 februari 2001