Politiebericht Groningen: Diverse 13-02-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 13 februari 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: man aangehouden
De politie heeft gistermorgen in de Kleine Raamstraat in Groningen een 39-jarige man uit Frankrijk aangehouden. Surveillerende politiemensen constateerden vernielingen aan een deur van een geparkeerde auto. In de wagen werd de Fransman aangetroffen. Hij lag te slapen. Bij onderzoek bleek dat het slot van het autoportier was geforceerd. De slapende man was bij aanhouding in het bezit van inbrekersgereedschap. Hij is naar het politiebureau gebracht en voor nader onderzoek en ter vaststelling van zijn juiste identiteit door de vreemdelingenpolitie ingesloten. Na contact met de eigenaar van de auto bleek er niets uit de wagen te zijn gestolen. De man is in de loop van de dag heengezonden. Volgens zijn verklaring was de auto niet afgesloten en wilde hij alleen in de auto slapen.

Groningen: bejaarde vrouw beroofd
In een brandgang tussen de Jakob Catsstraat en de Van Slingelandstraat in Groningen is zondagavond een 75-jarige vrouw uit Groningen beroofd van haar tas. De vrouw meldde de beroving gistermorgen bij de politie. Ze hoorde bij thuiskomst dat in brandgang iemand haar hard hollend van achteren naderde. Kort daarop werd haar tas van haar schouder getrokken door een onbekende man die er ook hardlopend vandoor ging. In de tas zat, naast persoonlijke spullen, een geldbedrag van ongeveer 10 gulden. De politie onderzoekt de beroving.

Groningen: brandstichting; bewoner aangehouden
In zijn woning aan de Johan Willem Frisostraat in Groningen heeft de politie gisteravond een 47-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van brandstichting in zijn eigen woning. Een buurman waarschuwde de politie. Bij politieonderzoek bleek dat er op twee plaatsen in de woning een korte brand was geweest. De bewoner, die kampt met psychische problemen, kon geen verklaring geven voor de brandjes. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Na onderzoek door een arts van het RIAGG is de man ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: dronken man vernielt raam
De Politie heeft gisteravond in de Poelestraat in Groningen een 71-jarige man uit Groningen aangehouden. De man sprak in de Peperstraat een medewerker van een restaurant aan, die juist de zaak afsloot. De bejaarde vroeg de restaurantmedewerker om drugs. Toen deze meedeelde niet in het bezit te zijn van drugs sloeg de man een ruit van de toegangsdeur van het restaurant kapot. Daarna liep hij weg. In de Poelestraat kon de man worden aangehouden. Hij verkeerde merkbaar onder invloed van alcohol en is ter ontnuchtering en voor verhoor ingesloten.

Groningen: dronken man aangehouden
Op het Akerkhof in Groningen heeft de politie gistermiddag een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man lag op straat en voorbijgangers belden de hulpdiensten omdat ze dachten dat de man onwel was geworden. Hij bleek bij de komst van de ambulance slechts dronken. De man is door de politie ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Groningen: plakker
Vanmorgen vroeg heeft de politie op de Grote Markt in Groningen proces-verbaal opgemaakt tegen een 16-jarige jongen uit Groningen. De knaap plakte zelfgemaakte posters met de tekst STEM JA op lichtmasten. Hij verklaarde zijn actie op eigen initiatief te zijn gestart om zo zijn mening te kunnen geven over de plannen voor de Grote Markt. Hij krijgt een bekeuring voor het plakken buiten daarvoor bestemde plaatsen. De jongen heeft afstand gedaan van zijn posters. Na verhoor is hij heengezonden.

Groningen: automobiliste onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vannacht op de Aweg in Groningen een 37-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw reed met haar auto zonder licht vanaf een parkeerplaats de Aweg op. Bij controle bleek ze onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse wees 1.1 promille uit. Na verhoor is de vrouw met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Groningen: winkeldief aangehouden
Op de Grote Markt in Groningen heeft de politie gistermiddag een 19-jarige man uit Dokkum aangehouden. Agenten van de parkeerpolitie zagen dat medewerkers van de bedrijfsbeveiliging van een warenhuis twee mannen probeerden te achterhalen. Eén verdachte kon korte tijd later door andere politiemensen worden aangehouden. Hij bleek een tas bij zich te hebben met daar in zes spijkerbroeken en twee trainingspakken waaraan vernielde beveiligingslabels zaten. De man verklaarde niet te weten hoe de gestolen kleding in zijn tas terecht was gekomen. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: auto-inbraken
In een vijftal aan de Iepenlaan in Groningen geparkeerde autos is gistermiddag ingebroken. Van alle wagens werd een ruit vernield. Uit twee wagens werden een tas respectievelijk een autoradio gestolen. Uit de andere drie voertuigen wordt niets vermist. De politie onderzoekt de inbraken.

Stadskanaal: dronkeman op gestolen fiets
Op de Beneluxlaan in Stadskanaal werd maandagavond een 26-jarige fietser uit Stadskanaal zonder licht gecontroleerd. Hij bleek zwaar onder invloed op een gestolen fiets te rijden. Hij is eerst ter ontnuchtering ingesloten en wordt verhoord over de gestolen fiets.

Veendam: man (40) dreigt met messen
Een 40-jarige Veendammer is maandagavond aangehouden omdat hij twee ruiten in de Dr Bekenkampstraat in zijn woonplaats heeft vernield en agenten bedreigd heeft met een mes. De man had door drankgebruik al eerder op de dag voor de nodige overlast gezorgd toen de melding kwam dat hij twee ruiten vernielde van een buurtbewoner. De man verschanste zich in zijn woning en dreigde met een mes naar de agenten. Ook driegde de man met een grote hond die zich in zijn woning bevond. Op enig moment kwam de man naar buiten en viel door zijn drankgebruik om waarna hij overmeesterd kon worden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Hoogezand: rijden onder invloed
In Hoogezand werd op de Van Limburg Stirumlaan een 32-jarige automobilist uit Foxhol maandagavond betrapt op het rijden onder invloed. Bij controle bleek de man een promillage van 1.05 te blazen. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Leek: hond aangereden
Een zwarte Stabij-achtige hond kwam maandagochtend plots achter een geparkeerde auto op de Europaweg in Leek vandaan en werd aangereden door een 43-jarige automobilist uit Leek. De man bracht het gewonde dier naar de dierenarts voor behandeling. De eigenaar van de hond is tot op dit moment niet bekend. Buurtbewoners herkenden de hond niet.

Ter Apelkanaal: vrachtwagen op de kant
Een 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit Veelerveen kwam dinsdagochtend met zijn combinatie ter hoogte van de T-splitsing Schaalbergerweg Voorbeetseweg in de berm waarna het geheel kantelde. De chauffeur verloor in een bocht de macht over het stuur en kwam via de berm en na een aantal bomen en een lantaarnpaal geraakt te hebben op de zijkant tot stilstand. Hij kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Zijn wagen was geladen met 30 ton aardappelzetmeel. De weg is ter plaats afgezet om de bergingswerkzaamheden mogelijk te maken.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844