FINEOS wint contract voor bank-en verzekeringsoplossingen

Bankverzekeraar implementeert in de gehele organisatie het IT-platform van FINEOS voor levensverzekeringen en pensioenen

Dublin/Amsterdam, 13 februari 2001 -- FINEOS (voorheen Managed Solutions Corporation MSC) een van de grootste software-ontwikkelaars van Ierland en gespecialiseerd in ondernemingsbrede oplossingen voor banken en verzekeraars, heeft een miljoenenorder verworven van ABN AMRO Bank, een van de grootste banken van Europa. De overeenkomst voorziet ABN AMRO Bank van een softwarelicentie voor Nederland van de Fineos levens- en pensioencontractadministratie.

De bedrijfsactiviteiten van ABN AMRO op het gebied van levensverzekeringen en pensioenen nemen snel toe. Het FINEOS-systeem gaat de basis vormen van de workflow en het product-management van alle ABN AMRO-activiteiten op dit gebied in alle bijkantoren, hoofdkantoren, call centers en op internet. De software wordt nauw geïntegreerd met de bestaande IT-infrastructuur.

Hans ten Wolde, Vice President en Programma Manager bij ABN AMRO Verzekeringen, verklaarde: "ABN AMRO wil haar bank- en verzekeringsactiviteiten volledig integreren. FINEOS heeft een grondige kennis van de bank- en verzekeringswereld en zij begrijpen de behoeften die wij als een van Europa's grootste bankverzekeraars hebben. We geloven dat FINEOS ons daarvoor de beste oplossingen biedt en we verwachten dat de software vrij gemakkelijk met de IT-architectuur van onze onderneming zal integreren."

Het nieuwe systeem zal inclusief internetfunctionaliteit operationeel zijn in februari 2002. ABN AMRO beschikt daarmee over een omgeving die haar in staat stelt om verzekeringsproducten flexibel en snel via alle distributie-kanalen te verkopen en onderhouden. De schaalbaarheid van het systeem ondersteunt het verwerken van massale transacties, hetgeen in overeenstemming is met de groei die ABN AMRO met haar verzekeringsactiviteiten voor ogen heeft. De software wordt gestuurd door een geïntegreerde 'workflow engine' van FINEOS die bijdraagt aan de verbetering van het beheer en de doelmatigheid van de totale dienstverlening rondom leven- en pensioenverzekeringen.

ABN AMRO heeft voor FINEOS gekozen na een uitgebreid selectie-proces van dertig andere leveranciers gedurende zes maanden. Na doorgedrongen te zijn tot de laatste twee, tezamen met de huidige wereld marktleider, tekende FINEOS in december 2000 het contract. FINEOS zal allereerst het bestaande LIFE 400-systeem van ABN AMRO vervangen, dat stamt uit 1993 toen ABN AMRO haar entrée maakte in de markt voor levens- en pensioenverzekeringen. Michael Kelly, CEO van FINEOS, zei over de ABN AMRO-beslissing: "Het verheugt ons bij ABN AMRO binnen te zijn. Het komt onze staat van dienst echt ten goede om één van de belangrijkste banken ter wereld op onze klantenlijst te hebben. Het betekent natuurlijk ook een enorme steun in de rug voor onze ondernemingsbrede software-oplossingen. Het is voor de Europese banken en verzekeraars van levensbelang over te stappen van hun meestal oudere centrale systemen naar moderne, ondernemingsbrede en flexibele systemen, zoals die van FINEOS." Het ABN AMRO-contract volgt op eerdere successen van FINEOS in Nederland bij SNS Reaal Groep en Royal Nederland Leven.

FINEOS
FINEOS (voorheen Managed Solutions Corporation, MSC) ontwikkelt en levert ondernemingsoplossingen voor banken en verzekeringsmaatschappijen. De oplossingen omvatten CRM (Customer Relationship Management), contractadministratie en systemen voor product management.

De FINEOS-producten bevatten een reeks internet-portalen die een sterk klantgerichte visie bieden op alle dienstverlenende processen binnen de gehele onderneming. De oplossingen integreren alle mogelijke plaatsen van contact tussen klanten, tussenpersonen en de organisatie, via hoofdkantoor, bijkantoren, callcenters, internet of GSM. Door deze geïntegreerde distributiekanalen te combineren met een 'workflow engine' die bedrijfsprocessen automatiseert, worden verbeteringen gerealiseerd binnen verkoop, marketing en klantenservice, versnellen ze het product-ontwikkelingsproces en verbeteren ze de onderhoudbaarheid van producten.

FINEOS heeft 250 medewerkers in dienst in vestigingen te Dublin (Ierland), Nederland, Scandinavië en de Verenigde Staten. Klanten zijn onder meer de Britannia Group, Northern Rock, Derbyshire Building Society, Legal & General (UK), Canada Life (UK & Ierland), SNS Reaal, Royal Nederland Leven, ABN AMRO Bank (Nederland) en Friends First (Ierland). Meer informatie is te vinden op www.fineos.com

Perscontacten:

FINEOS
Jason O'Connor
tel: +353 (0)1 639 97 00
e-mail: jason.oconnor@fineos.com

FINEOS Benelux
Mike del Prado
tel: +31 (0)35 694 44 72
e-mail:mike.delprado@fineos.com

Lubbers & De Jong
Bert Lubbers
tel: +31 (0)20 421 05 65
e-mail: bert@l-dj.nl

Vriendelijke groeten,
Lubbers & De Jong B.V.

Marije Verdouw

Lubbers & De Jong B.V.
Keizersgracht 219
1016 DV Amsterdam
(020) 421 05 65