Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 13-02-2001 Persberichten district Maastricht (JvK/12.00 uur)

Maastricht, inbraak
In de loop van maandag werd ingebroken in een woning aan de Mandelborg. Een ruit aan de achterzijde werd ingeslagen om binnen te komen. De hele woning werd doorzocht. Uit de woning werd onder meer een computer, een walkman en enkele cds gestolen.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een snoepwinkel aan de Grote Staat. Een ruitje werd ingedrukt om binnen te komen. Uit de winkel werd voor ongeveer 200 gulden aan snoep gestolen.

Maastricht, gewond bij aanrijding
Een 49-jarige man uit maastricht raakte maandagavond omstreeks 19.00 uur gewond bij een aanrijding op de Dr. Bakstraat. De man stak plotseling de weg over zonder op het verkeer te letten. Een op dat moment passerende auto reed de man aan. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en werd ter observatie opgenomen.

Een 44-jarige voetgangster uit Maastricht raakte maandagavond omstreeks 23.00 uur gewond toen ze op de Wilhelminasingel tijdens het oversteken werd aangereden door een stadsbus. Het slachtoffer brak enkele ribben en werd opgenomen in het AZM.

Meerssen, Meisjes gewond
Een 16-jarige jongen uit Meerssen raakte maandagmiddag omstreeks 12.30 uur op de Parallelweg ter hoogte van het Stella Maris college de controle over zijn bromfiets kwijt waardoor hij tegen twee langs de weg lopende meisjes reed. Beide meisjes, 15 en 16 jaar oud, liepen daarbij diverse verwondingen op. Zij werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een van hen kon na behandeling naar huis. De ander werd ter observatie opgenomen.