Zoetermeer, 13 februari 2001

Aan de redactie

Nieuw rapport biedt transportbedrijven handleiding in beheer bedrijfsauto's

Een goed beheer van het voertuigpark kan sterk bijdragen aan het succes van een transportbedrijf. Transport en Logistiek Nederland speelt hierop in met een nieuw handboek voor transportondernemers, getiteld 'Beheer van bedrijfsauto's'.

Een transportbedrijf heeft een efficiënt en betrouwbaar voertuigpark nodig om zijn werk te kunnen doen. De auto's zijn van strategisch belang en goed beheer ervan heeft derhalve grote invloed op het succes van de onderneming. Het rapport 'Beheer van bedrijfsauto's' biedt een handreiking aan managers van transportbedrijven voor een professionele aanpak voor het beheer van een bedrijfsautopark, en een systematisch beheer van de kosten.

Het rapport behandelt via een duidelijk stappenplan het hele traject van het vrachtautobeheer: van de aanschaf van het materieel, het waarborgen van de inzetbaarheid van de auto's en het beheersbaar houden van de kosten tot aan het moment dat het materieel van de hand wordt gedaan. In de bijlagen van het rapport zijn onder meer praktische checklisten en direct bruikbare formulieren opgenomen.

De publicatie is tot stand gekomen in samenwerking met de Truck Dealer Associatie (TDA), een afdeling van de BOVAG. Hierdoor zijn de visies van zowel transportbedrijven als hun belangrijkste toeleveranciers in een rapport bijeengebracht. Het rapport 'Beheer van bedrijfsauto's' is gratis voor leden van Transport en Logistiek Nederland. Niet-leden en andere geïnteresseerden kunnen het rapport voor ¤ 75 ( 165 incl. BTW) bestellen bij het secretariaat van de afdeling Strategie, Beleid en Research (079-3636125 of 3636177).

Foto-onderschrift:
Algemeen Voorzitter ir. K.J. Noordzij van Transport en Logistiek Nederland overhandigt het rapport aan TDA- voorzitter F. van Voorst Vader in de Truckland-vestiging op Schiphol.

Foto en rapport zijn op aanvraag beschikbaar.
Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:
Transport en Logistiek Nederland, afdeling PR en Voorlichting, Clarisse Buma, 079-3636115. BOVAG-persdienst, Rob Boon of Gwen Jansen, 030-6595341.