Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 13-02-2001
1e persbericht 13 februari 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte overvallen in Den Haag aangehouden De Haagse politie heeft afgelopen zondag een 20-jarige Hagenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van enkele overvallen in Den Haag. Tijdens het verhoor bekende hij ook twee overvallen in Eindhoven. Op dinsdag 30 januari deed hij onder bedreiging van een vuistvuurwapen een greep in de kassa van een kledingzaak aan de Rechtestraat, Hij nam hier ruim fl. 600,= mee. Op 6 februari bedreigde hij de caissière van een supermarkt aan de Hoogstraat met een vuistvuurwapen. Hij nam hier de kassalade met geld mee. Hoeveel geld is niet bekend.

Eindhoven: Verdachte autodiefstal aangehouden
In een horecagelegenheid aan het Cassandraplein is maandag om 22.00 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Dat gebeurde na een korte achtervolging van een gestolen Opel Kadett. In de auto zaten twee mannen, die op de Ajaxlaan uit de auto gingen en er te voet van door gingen. Een van hen, de 33-jarige verdachte, was een horecabedrijf ingegaan. Daar kon hij aangehouden worden. De tweede verdachte is niet meer gevonden. De auto woont is in Mierlo gestolen.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden
Dinsdag om 0.55 uur is op de Dirk Boutslaan een 16-jarige Rotterdammer aangehouden. De jongen stond dicht bij een auto waarvan een ruit was ingeslagen. Hij had een schroevendraaier bij zich en hij bloedde aan zijn hand. De jongen is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Klant met auto weg
Een ongeveer 30-jarige man kwam maandag rond 14.30 uur bij een garage aan de Hoogstraat. Hij had interesse in een tweedehands Honda Civic coupé die de garage in een advertentie te koop aanbood. Hij mocht een proefrit maken. Nadat de garagehouder even naar binnen was gegaan om het kentekenbewijs te halen was de man al weg met de auto. Hij kwam niet meer terug.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Bij een roodlichtcontrole op de Stratumsedijk zijn maandag tussen 15.00 en 17.45 uur 10 automobilisten bekeurd omdat zij door rood reden. 296 bestuurders hielden zich wel aan de verkeersregels en stopten op tijd voor rood.

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen vrijdag 17.00 uur en dinsdag 7.30 uur is vanaf de Fuutlaan een rode Volkswagen Golf met het kenteken XD-TH-69 gestolen.

Helmond: Inbraak
Maandag tussen 14.00 en 22.30 uur is ingebroken in een woning aan de Tesselschadelaan. De voordeur is mogelijk met een valse sleutel opgemaakt. De bewoner mist de tuner van de schotelantenne en de afstandbediening daarvoor.

Helmond: Man bedreigt beveiligingsmensen
In het asielzoekerscentrum aan de Deurneseweg is maandag om 23.30 uur een 28-jarige Somalische man aangehouden nadat hij drie mensen van de beveiliging verbaal had bedreigd met de dood. De man had gedronken en had eerder op de avond al problemen gehad met een andere bewoner. De man is ingesloten voor onderzoek.

Helmond: Snelheidscontroles


- Op de Bakelsedijk is maandag tussen 13.45 en 16.15 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 522 voertuigen reden er 26 te snel. De hoogste snelheid was 66 km/u. 50 is toegestaan.


- Tussen 17.45 en 19.30 uur stond de radarapparatuur op de Heikantseweg. Hier passeerden 308 voertuigen de radarapparatuur. 52 bestuurders deden dat te snel. De snelste reed hier 115 km/u. Hier geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.

Geldrop: Man gewond
Een 35-jarige man uit Boxtel is maandag om 17.25 uur gewond geraakt bij een ongeval op het Volmolenplein. De man was bezig een handelaarkenteken op de voorkant van een personenauto te maken. Hij vroeg de 42-jarige Boxtelnaar, die aan het stuur zat van de auto, even te starten. De man deed dat, maar hij had niet in de gaten dat de auto in de versnelling stond. De auto reed hierdoor over de 35-jarige man. Hij is met breuken in arm, been en schouder in het St. Annaziekenhuis opgenomen.

Nuenen: Woninginbraken


- Dinsdagmorgen rond 4.00 uur is ingebroken in een woning aan de Heikampen. De achterdeur is opengebroken. Een buurman die de hond uitliet stoorde de twee inbrekers. Zij vluchtten weg. Zij hadden nog kans gezien fl. 150,= en de autosleutels mee te nemen.


- In dezelfde nacht is ingebroken in een woning aan de Schietbergen. Ook hier is de achterdeur opengebroken. De bewoner mist drie gsms en een gouden ringetje.

Aarle Rixtel: Auto gestolen
Vanaf de Dorpsstraat is maandagmiddag een zwarte Golf TDI gestolen. Het bouwjaar is 1999.

Eersel: Rijden onder invloed
Op de A67 onder Eersel is dinsdag om 3.00 uur een 33-jarige automobilist uit Bergeijk betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 0,7 promille. Hij kreeg een boete van fl. 410,=.

Valkenswaard: Gestolen auto
Vanaf het Carillonplein is tussen zondag 21.00 uur en maandag 15.00 uur een zwarte Opel Vectra met het kenteken DP-PB-97 gestolen.