Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 13-02-2001 Mediaberichten 13 februari (12.30 uur)

Grathem autodieven aangehouden

GRATHEM In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie twee mannen uit Zwitserland aangehouden op verdenking van autodiefstal. Het tweetal, 43 en 22 jaar, reed s nachts rond drie uur met hoge snelheid over de Napoleonsbaan in Haelen. In Grathem kon de politie hen laten stoppen. Het tweetal kon geen verklaring geven hoe zij aan de auto kwamen, die op naam staat van een vrouw uit Amsterdam. Die was in de veronderstelling dat haar auto nog voor de deur stond. Beide mannen zijn aangehouden waarbij de 43-jarige zich verzette. Van hem is later een bloedproef genomen omdat hij waarschijnlijk heroine heeft gebruikt. Beide verdachten zijn ingesloten terwijl het onderzoek wordt voortgezet.

Venlo drugszaak

VENLO Bij een onderzoek in een theehuis aan de Valuasstraat heeft de politie maandagmorgen een 35-jarige man uit Venray aangehouden en 385 gram marihuana in beslag genomen. In overleg met de officier van justitie kreeg de verdachte een boete van fl. 2.500,00 die hij direct betaalde. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Venlo drugszaak

VENLO Bij een onderzoek in een woning aan de Lichtenberg heeft de politie maandagavond een 19-jarige man uit Venlo aangehouden en 200 gram weed; 540 gram hashish en Dm. 1.840,00 in beslag genomen. Na verhoor en het opmaken van proces-verbaal is de man weer in vrijheid gesteld. Deze zaak zal middels snelrecht worden afgedaan.

Swalmen 790 bekeuringen

SWALMEN De in het kader van het project Samen minder gebruikte flitspaal heeft tussen 5 en 12 februari 790 hardrijders gefotografeerd. Zij reden allemaal harder dan 57 km/u. De hoogste snelheid is (nog) niet bekend.

Baarlo 429 bekeuringen

BAARLO Bij een snelheidscontrole in het kader van het project Samen minder zijn maandag 429 automobilisten bekeurd. Zij reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid van de 4264 voorbijgangers was 82 km/u. De politie controleerde tussen halftien en halfdrie op de Napoleonsbaan Noord.

Roermond tasjesrover aangehouden

ROERMOND De politie heeft dinsdagmorgen een 15-jarige jongeman uit Roermond aangehouden op verdenking van een tasjesroof. Maandag 5 februari deed een 48-jarige vrouw uit Roermond aangifte van een beroving op de Henri Thijssenstraat. Uit het door de politie ingestelde onderzoek kwam de jongeman als verdachte naar voren. Hij is dinsdagmorgen in opdracht van de officier van justitie in zijn ouderlijke woning aangehouden en later in het politiebureau ingesloten.