Seagull Holding NV

SEAGULL breidt wereldwijde aanwezigheid uit met vestiging in Zweden

Provider van e-business enabling software stelt
countrymanager aan voor Scandinavië

DORDRECHT, The Netherlands and ATLANTA, USA - 13 februari, 2001 - SEAGULL (AEX: SEAGULL), een leidinggevende provider van softwaretechnologie voor e-business, maakt vandaag met de opening van een nieuwe vestiging de uitbreiding van SEAGULL's wereldwijde aanwezigheid bekend. De nieuwe vestiging, gevestigd in Stockholm, zal zich richten op verschillende hoofdmarkten, waaronder Zweden, Finland, Denemarken, Noorwegen, IJsland en de Baltische staten.

Anders Norén is aangesteld als countrymanager. Norén heeft meer dan 20 jaar ervaring in IT-management, en heeft zich bij het internationale executive team van SEAGULL gevoegd met als doel zich te richten op Scandinavië. Norén staat aan het hoofd van direct sales en services in dit deel van Europa.

Gartner Group, 's werelds meest toonaangevende onderzoek- en adviesorganisatie, verwacht een groei van de middleware-integratiemarkt in Europa van $114,2 miljoen in 1998 tot meer dan $1,45 miljard in 2004, een samengestelde jaarlijkse groei van 46%.1

"Scandinavië heeft altijd een hoge positie ingenomen in de IT-industrie in Europa. De softwaretechnologie van SEAGULL zal ongetwijfeld van onschatbare waarde zijn voor het succes van e-business initiatieven in deze regio," zegt Anders Norén, countrymanager Scandinavië. "Aangezien we nu een plaatselijke aanwezigheid hebben in de Scandinavische markt, kunnen we naast onze reeds bewezen Web-, draadloze en Windows-producten eveneens onze nieuwste softwareproducten beter positioneren; Transidiom voor applicatie-integratie en TigerRay voor HTML-to-Host toegang. Ik ben erg blij deel te mogen uitmaken van de uitbreidingsstrategie van SEAGULL."

Onder klanten van SEAGULL in dit gebied bevinden zich Volvo en de onafhankelijke softwareleveranciers IBS en Atraxis.

"Het nieuwe kantoor in Scandinavië vertegenwoordigt een grote stap van SEAGULL in de uitbreiding van onze mondiale aanwezigheid en de strategische positionering om te beantwoorden aan de steeds groeiende vraag naar softwareoplossingen van wereldklasse voor de dringende behoeften van e-business enablement", volgens Don Addington, president en COO van SEAGULL. "Onder de ervaren leiding van Anders Norén verwachten we een succesvolle aanwezigheid in dit gebied."



1Gartner Group 2000 onderzoek 2000-2004 Prognoses voor de Europese softwaremarkt.

###

Over SEAGULL
SEAGULL biedt softwaretechnologie waarmee mainframe- en midrange-applicaties voor Web-, draadloze en Windows-toegang worden geopend en waarmee strategische e-business-applicaties met back officesystemen kunnen worden geïntegreerd. De SEAGULL-oplossingen zijn wereldwijd operationeel in meer dan 7.000 organisaties. Onder meer in de overheidssector, de financiële sector, de detailhandel, de gezondheidszorg, verzekeringen en de industrie. Ze zijn ontwikkeld voor ondernemingen die snel hun backoffice functionaliteit willen integreren met nieuwe e-business-initiatieven. Het bedrijf, een wereldwijde onderneming gevestigd in Amerika (Atlanta) en Nederland, is genoteerd op de Amsterdamse Effectenbeurs onder het symbool SEAGULL. Voor meer informatie kunt u SEAGULL's website bezoeken op www.seagullsw.com .

NOTE TO EDITORS: het juiste gebruik van onze bedrijfsnaam is SEAGULL in kapitalen.

Informatie op basis van prognoses: Alle verklaringen in dit persbericht inzake bedrijfsprestaties, gebeurtenissen of ontwikkelingen die wij in de toekomst verwachten, inclusief verklaringen waarin uitdrukking wordt gegeven aan een algemeen optimisme over toekomstige bedrijfsresultaten en niet-historische informatie, zijn 'verklaringen op basis van prognoses' (ofwel 'forward looking statements'). Deze verklaringen zijn en zullen zijn gebaseerd op de op dat moment geldende visies en veronderstellingen van het management inzake toekomstige bedrijfsresultaten en gebeurtenissen. 'Verklaringen op basis van prognoses' zijn onderhevig aan een bepaalde mate van risico en onzekerheid, die de resultaten negatief kunnen beïnvloeden, inclusief -maar niet noodzakelijkerwijs- beperkt tot het vermogen van het management om een groei te realiseren, gediplomeerd personeel te vinden en te behouden, onvoorspelbare eisen van de klant, scherpe concurrentie, snelle veranderingen in de technologie, onvoorspelbare marktacceptatie van nieuwe producten, en marktschommelingen en/of verminderingen van softwareverkopen door uitzonderlijke omstandigheden.

Voor verdere informatie, contact opnemen met: 3340 Peachtree Road, N.E. Jenny Beers, SEAGULL Suite 900
404.760.1560, tst. 2204 Atlanta, GA 30326 (V.S.)
jbeers@seagullsw.com Tel: 404.760.1560
Fax: 404.760.9629
E-mail: info@seagullsw.com