Persbericht

Scarlet Telecom sluit aan op DSL-netwerk van BaByXL

Amsterdam, 13 februari 2001

Scarlet Telecom, één van de vier grootste telecomproviders van Nederland, heeft onlangs een contract getekend met BaByXL BroadBand DSL. Scarlet Telecom heeft 100.000 Nederlandse bedrijven en particulieren als klant en is door de samenwerking met BaByXL in staat om deze klanten aan te sluiten op het landelijke DSL-netwerk van BaByXL. Voor BaByXL is Scarlet een nieuwe DSL-distributiepartner. Mede gezien de jarenlange ervaring op het gebied van telecommunicatie en internet diensten is Scarlet een zeer geschikte partner voor BabyXL.

Deze maand nog zal Scarlet haar eerste klanten gaan aansluiten. Scarlet heeft klanten in heel Nederland en zal daarom profiteren van de landelijke dekking van het DSL-netwerk van BaByXL. BaByXL is bezig met de uitrol van haar DSL-netwerk en hoopt eind 2003 een nagenoeg landelijk dekkend netwerk te hebben.

Paul Gelderloos, CEO van Scarlet Telecom over de alliantie: "Wij zijn erg blij met dit samenwerkingsverband met BaByXL. BaByXL is een logische partner voor ons, het innovatieve karakter van beide partijen en de productenportfolio van Scarlet maakt het aanbieden van breedband internet diensten essentieel. De keuze voor de ADSL diensten van BabyXL lag voor de hand gezien de hoge kwaliteitseisen die Scarlet aan haar leveranciers stelt.

Frank van der Heijden, Algemeen directeur van BaByXL BroadBand DSL over de samenwerking: "De snelle uitrol van het DSL netwerk van BaByXL en de snelle manier van werken van Scarlet sluiten op elkaar aan. Het sluiten van het contract en de aansluiting van Scarlet op ons DSL-netwerk verliepen relatief snel. Scarlet biedt ons een enorm potentieel klantenbestand en de kwaliteit van diensten die door Scarlet worden geleverd sluiten naadloos aan op onze toegangsdiensten.

Over BaByXL BroadBand DSL

BaByXL BroadBand DSL is de enige onafhankelijke Nederlandse aanbieder van een fijnmazig breedband access-netwerk. Zij levert haar always on breedbanddiensten aan Internet Service Providers en Telecombedrijven. Door gebruik te maken van DSL-technologie zorgt BaByXL BroadBand DSL er voor dat de bestaande telefoonverbindingen van eindgebruikers ingrijpend worden opgewaardeerd. Hierdoor kunnen particuliere en zakelijke eindgebruikers beschikken over rechtstreeks toegang tot een geavanceerd always on breedband-netwerk met transmissiesnelheden tot 8 Mbps, 30 tot 40 maal sneller dan de huidige telefoonaansluiting. Deze snelheden brengen nieuwe multimedia-toepassingen via Internet, zoals het ontvangen en verzenden van videobeelden, binnen het bereik van iedere eindgebruiker.

Door het plaatsen van geavanceerde apparatuur in de wijkcentrales van KPN maakt BaByXL breedband-communicatie binnen drie jaar beschikbaar in nagenoeg geheel Nederland.

Het internetadres van BaByXL is: www.babyxl.com

Profiel Scarlet Telecom
Scarlet is actief op de telecommarkt sinds 1992 en startte haar eerste internetactiviteiten in 1995 met de acquisitie van GlobalXS BV. In 1999 werd zij een onafhankelijke en geïntegreerde voice/internet aanbieder die zich vooral richt op de top van de particuliere markt en de kleinzakelijke markt. Hiertoe werd ook de internetprovider Cybercomm aangekocht. De kwaliteit van haar dienstverlening wordt in diverse recente testonderzoeken geprezen. Naast het management zijn de Venture Capital firma's Nesbic CTE Fund en Egeria BV aandeelhouders van Scarlet. Het internetadres van Scarlet is: http://www.scarlet.nl/

Voor de redactie:

Scarlet Telecom: Robert Wijnen, tel. 0320 294451, rwijnen@scarlet-telecom.nl

BaByXL BroadBand DSL: Anne Breimer, tel. 06 518 20 823, a.breimer@babyxl.com