Actueel

Uitspraak kantonrechter: Geen verplichting voor woningcorporatie om WSNP-saniet met oude schuld in te schrijven.

Bron: Rechtbank Almelo

Datum actualiteit: 13-02-2001

Bij vonnis van de kantonrechter te Almelo van 21 augustus 1997 is Verweerder wegens een huurachterstand veroordeeld tot betaling daarvan aan Beter Wonen.

Bij vonnis van de rechtbank te Almelo van 7 maart 2000 is Verweerder (definitief) toegelaten tot de wettelijke schuldsaneringsregeling.

Verweerder woont momenteel in bij haar moeder. Verweerder heeft Beter Wonen verzocht haar een woning ter beschikking te stellen. Beter Wonen heeft dat geweigerd, zich op het standpunt stellend dat Verweerder nog een schuld bij Beter Wonen had en dat deze schuld dient te zijn voldaan alvorens Beter Wonen tot bemiddeling bij en toewijzing van een woning overgaat. Beter Wonen heeft zich voorts beroepen op het door haar met de andere Almelose woningcorporaties overeengekomen beleid dat inhoudt dat er niet wordt bemiddeld voor woningzoekenden die nog bij een van hen openstaande nota's hebben.

Uitspraak van de kantonrechter:
Geen verplichting voor woningcorporatie om een WSNP-saniet die nog een oude schuld bij die corporatie heeft als woningzoekende in te schrijven.

(WSNP = Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen)

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AA9953
(Zie het originele bericht)