PERSBERICHT

BaByXL zoekt via website interactie met breedband-gebruikers

Den Haag, 13 februari 2001 - Gelijktijdig met de commerciële beschikbaarheid van haar ADSL-diensten heeft BaByXL BroadBand DSL haar eigen website gelanceerd. De website wordt kenmerkt door de heldere vormgeving en navigatie. Via het Forum op de website nodigt BaByXL bezoekers uit om mee te discussiëren over diverse aspecten van DSL. Bovendien kunnen zij voorstellen voor The Pick of the Week indienen.

Breedband-portaal
De website van BaByXL is verdeeld in vier kwadranten. Het eerste kwadrant kan gezien worden als een breedband-portaal waar de beleving van breedband centraal staat. In de rubriek Pick of the Week wordt wekelijks een website gekozen die op een bijzondere, grappige of informatieve manier gebruik maakt breedbandtechnologie. Verder vinden bezoekers hier interessante nationale en internationale links die speciaal voor ADSL-gebruikers zijn geselecteerd. Daarbij gaat het onder meer om verwijzingen naar breedbandsites waar vandaan muziek, video, animaties en games zijn te downloaden.

Dekking
Het tweede kwadrant van de website gaat dieper in op de producten die BaByXL biedt en geeft meer technische informatie over het ADSL-netwerk van BaByXL. In dit gedeelte wordt ook weergegeven in welke plaatsen BaByXL dekking biedt. Het Forum is hier ook te vinden. Bezoekers kunnen zich hier aanmelden als vaste Forum-deelnemer en mee discussiëren over technische en praktische aspecten van ADSL.

Verschillen
Het derde kwadrant gaat in op de achtergronden van de breedbandtechnologie. Hier wordt onder meer uitgelegd hoe ADSL werkt en wat de verschillen zijn met andere breedbandtechnologieën. Tenslotte vinden bezoekers hier ook een aantal voorbeelden van ADSL-toepassingen.

Nieuws
Het vierde kwadrant biedt algemene informatie en achtergronden over BaByXL BroadBand DSL. Binnen deze afdeling wordt ook actueel nieuws gepubliceerd. Verder vinden bezoekers hier informatie over vacatures en investeerders

Over BaByXL BroadBand DSL
BaByXL BroadBand DSL is de enige onafhankelijke Nederlandse aanbieder van een fijnmazig breedband access-netwerk. Zij levert haar always on breedbanddiensten aan Internet Service Providers en Telecombedrijven. Door gebruik te maken van DSL-technologie zorgt BaByXL BroadBand DSL er voor dat de bestaande telefoonverbindingen van eindgebruikers ingrijpend worden opgewaardeerd. Hierdoor kunnen particuliere en zakelijke eindgebruikers beschikken over rechtstreeks toegang tot een geavanceerd always on breedband-netwerk met transmissiesnelheden tot 8 Mbps, 30 tot 40 maal sneller dan de huidige telefoonaansluiting. Deze snelheden brengen nieuwe multimedia-toepassingen via Internet, zoals het ontvangen en verzenden van videobeelden, binnen het bereik van iedere eindgebruiker.

Door het plaatsen van geavanceerde apparatuur in de wijkcentrales van KPN maakt BaByXL breedband-communicatie binnen drie jaar beschikbaar in nagenoeg geheel Nederland. BaByXL BroadBand DSL: www.babyxl.com http://www.babyxl.com>