Persbericht

BaByXL BroadBand DSL biedt Nederland OpenDSL

Den Haag, 13 februari 2001 BaByXL BroadBand DSL biedt met ingang van vandaag haar klanten OpenDSL. Dit betekent voor klanten en eindgebruikers van DSL-diensten, dat ze vrij zijn in de keuze van het gebruik van bestaande of gewenste apparatuur. Tot nu toe is het zo dat zij worden verplicht een vast merk of type modem af te nemen als zij een DSL-aansluiting krijgen. BaByXL is samen met Internet Service Providers gestart met de certificering van diverse bekende merken.

De ontwikkelingen op de modemmarkt gaan erg snel: maandelijks worden nieuwe varianten aangeboden. BaByXL zal OpenDSL actief blijven ondersteunen met processen voor het testen en certificeren van randapparatuur waardoor de kwaliteit optimaal gewaarborgd blijft.

Doordat de toegang voor consument en bedrijfsleven eenvoudiger wordt, zal deze open standaard de groei van DSL in Nederland versnellen.

Het DSL-netwerk van BaByXL is zo ontworpen dat koppelingen met andere partijen een minimum aan inspanning (configuratie) met zich meebrengen. Dit geldt voor de koppelingen naar service providers, maar zeker ook naar eindgebruikers. Do-It-Yourself installaties zijn in het netwerk voorbereid, zodat levering en operationalisering eenvoudig gerealiseerd kunnen worden.

Over BaByXL BroadBand DSL

BaByXL BroadBand DSL is de enige onafhankelijke Nederlandse aanbieder van een fijnmazig breedband access-netwerk. Zij levert haar always on breedbanddiensten aan Internet Service Providers en Telecombedrijven. Door gebruik te maken van DSL-technologie zorgt BaByXL BroadBand DSL er voor dat de bestaande telefoonverbindingen van eindgebruikers ingrijpend worden opgewaardeerd. Hierdoor kunnen particuliere en zakelijke eindgebruikers beschikken over rechtstreeks toegang tot een geavanceerd always on breedband-netwerk met transmissiesnelheden tot 8 Mbps, 30 tot 40 maal sneller dan de huidige telefoonaansluiting. Deze snelheden brengen nieuwe multimedia-toepassingen via Internet, zoals het ontvangen en verzenden van videobeelden, binnen het bereik van iedere eindgebruiker.

Door het plaatsen van geavanceerde apparatuur in de wijkcentrales van KPN maakt BaByXL breedband-communicatie binnen drie jaar beschikbaar in nagenoeg geheel Nederland.

Voor de redactie:
BaByXL BroadBand DSL, Anne Breimer : 06 51820 823 of 070 3492000