Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 13-02-2001 Persbericht district Den Bosch

AANHOUDINGEN WEGENS AUTOINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Tijdens een verkeerscontrole, maandagmiddag, op de Maaspoortweg controleerden agenten twee Bossche jongen van 16 en 14 jaar. Het duo bleek gezocht te worden op verdenking van een op 26 januari j.l. gepleegde autoinbraak aan de Lokerenpassage in s-Hertogenbosch. Daarbij is een GSM-toestel weggenomen. Het tweetal is ingesloten.

DRUGSBEZIT (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is op de Orthenstraat in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 37-jarige man aangehouden terzake het bezit van harddrugs. De man had vier bolletjes harddrugs in zijn bezit. Hij is na zijn verhoor en inbeslagneming door de politie van de harddrugs weer in vrijheid gesteld.

GEWONDEN BIJ VERKEERSONGEVAL (s-Hertogenbosch)

Maandagavond vond er op de kruising van de Bruistensingel met de Aartshertogenlaan in s-Hertogenbosch een verkeersongeval plaats waarbij twee personen gewond raakten. Zij moesten voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis. Een 20 jarige voetganger uit s-Hertogenbosch stak de kruising over komende vanaf het NS Station oost en gaan de in de richting van De Vliert. Vermoedelijk negeerde hij daarbij het rode verkeerslicht. Over de Bruistensingel naderde een personenauto, bestuurd door een 27 jarige vrouw uit s-Hertogenbosch. De vrouw remde sterk af omdat het verkeerslicht op geel sprong. Zij kwam nog tijdig tot stilstand om een aanrijding met de voetganger te voorkomen. Vrijwel onmiddellijk daarna werd zij echter van achter aangereden door een bedrijfsauto, bestuurd door een 49-jarige man uit Vlijmen. Door de aanrijding werd de auto van de vrouw vooruit gedrukt en kwam daardoor alsnog in aanrijding met de voetganger. Alleen de chauffeur van de bedrijfsauto bleef ongedeerd.

INBREKERS WEG ZONDER BUIT (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Speldenmakerstraat in s-Hertogenbosch. Kort na sluitingstijd werd een ruit vernield met een baksteen. Het alarm werd daardoor in werking gesteld. Bij onderzoek is gebleken dat men wel binnen is geweest. Er zijn echter geen goederen ontvreemd.