Provincie Utrecht

Persbericht
13 februari 2001

Provinciale subsidies voor zangkoren

Gedeputeerde staten hebben besloten in totaal ruim f. 95.000,- subsidie toe te kennen aan 17 zangkoren in de provincie. De subsidie-aanvragen voldeden allemaal aan de criteria van het Besluit Podiumkunst (onderdeel koorbegeleiding) en kregen van de commissie Podiumkunsten een positief advies mee.

De subsidies zijn vooral bedoeld om bestaande tekorten bij de koorverenigingen voor het inhuren van dirigenten, solisten en orkestbegeleiding, aan te vullen.

Naast honorering van koren met uitvoeringen van meer traditionele werken, zoals de oratoriums rond Pasen, opera's en operettes, zijn ook subsidies toegekend aan verenigingen met vernieuwende werken en programma's. Van die laatste springen vooral in het oog uitvoeringen en concerten van het Nederlands Studenten Kamerkoor met hedendaagse koormuziek en van het Vocaal Ensemble Coqu voor een nieuw programma met Engelse koormuziek.

Voor het gehele jaar 2001 hebben gedeputeerde staten f. 200.000,- aan subsidies voor koorbegeleiding beschikbaar. Het nu verdeelde subsidiebedrag was bedoeld voor het eerste halfjaar.

Voor nadere informatie: Ron van Dopperen, 030 - 258 3196 of ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl

Terug