Persbericht

ConcenTrader heft informatieachterstand belegger op

Nieuwegein, 13 februari 2001 - ConcenTrade, leverancier van online beleggers-informatie systemen aan banken, uitgevers en portals, introduceert een nieuwe onafhankelijke Internetdienst voor beleggers. Zij kunnen met de ConcenTrader® via elk gewenst medium over individueel geselecteerde beleggings-informatie beschikken.

Elke belegger die zich aanmeldt op www.concentrader.nl wordt automatisch op de hoogte gehouden over belangrijke actuele nieuwsfeiten en koersontwikkelingen van bedrijven op de Europese en Amerikaanse effectenbeurzen EuroNext, NYSE en Nasdaq. De belegger bepaalt de selectie van bedrijven en de karakteristieken van de meldingen en kiest per soort bericht de media via welke hij actuele informatie wenst te ontvangen: Internet, e-mail, SMS of telefoon.

De belegger hoeft zo niet meer zelf alle gebeurtenissen rond zijn beleggingen in de gaten te houden, terwijl hij wèl op tijd kan reageren als dat nodig is. De ConcenTrader fungeert hierdoor als een virtuele assistent, die de belegger op de juiste momenten en de gewenste wijze attendeert op zaken die specifiek voor hem van belang zijn.

Achtergrond
Uit marktonderzoek blijkt dat veel beleggers momenteel niet tevreden zijn over de informatieve ondersteuning die zij van hun bank krijgen. Veel particuliere beleggers richten zich daarom tot niet-bancaire informatiediensten. Het overgrote deel van de bestaande (Internet-) diensten probeert daarbij de "gemiddelde" belegger van dienst te zijn met een ongefilterd aanbod, waartussen de belegger de informatie van zijn gading moet zien te vinden.

ConcenTrade
ConcenTrade is opgericht in 2000 en ontwikkelt Internetsystemen op het gebied van beleggings-informatie. Het bedrijf heeft privé-investeerders uit de bestuurlijke, financiële, ICT- en marketingwereld. Op technologische deelgebieden - Internet-toepassingen, voice response systemen, mobiele communicatie - werkt ConcenTrade met ervaren partners.

Product
Met de ConcenTrader demonstreert ConcenTrade een deel van de door haar ontwikkelde ConcenTrade Engine. Deze Engine dient als basis voor de maatwerk systemen die ConcenTrade levert aan banken en portals, hetzij als 'stand-alone' oplossing, hetzij geïntegreerd met de cliënten-informatiesystemen van een bank.

De Engine is ontworpen op basis van de visie van ConcenTrade dat elke individuele gebruiker ook een daadwerkelijk gepersonaliseerde informatieomgeving krijgt gepresenteerd. De Engine werd in de loop van 2000 ontwikkeld en extensief getest in het najaar van 2000.